מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה ממוצץ לבן 3מיכל23/08/2011
שלום רב,
בני בן ה- 3 מחובר למוצץ שלו בצורה נוראית, הוא כל הזמן בפה שלו מהבוקר עד הערב.
הוא מדבר איתנו "דרכו", הוא מוציא אותו רק כדי לאכול ולשתות.
בשנה האחרונה בגן (מגיל שנתיים עד 3) היה לנו מנהג קבוע של בוקר כשהיינו מגיעים לגן הוא היה בפתח נותן לי את המוצץ ואת הצעצוע שליווה אותו בדרך לגן. והיה נאמר לי מהסייעות והגננת שהוא כל היום בגן בלי המוצץ למעט שנת הצהריים. אבל איך שהייתי מגיעה לאסוף אותו הוא היה שם מוצץ וכך זה נמשך עד הערב. היו גבולות שיכולתי לשים - כמו "כשנכנסים לגימבורי אתה שם את המוצץ בפה", כשמדבר דרך המוצץ תמיד אנחנו אומרים לו "אנחנו לא משוחחים עם המוצץ" הוא היה מוציא ומדבר ומיישם בכל פעם שביקשנו.
כעת בשבועיים האחרונים הילד הולך לקייטנה בגן בו הוא שוהה כל השנה, אך עם חברים אחרים יש איתו אולי 3 חברים מהכיתה שלו והם לא ה"חביבים" עליו במיוחד.
הוא די לא מוצא את עצמו שם בלי החברים הכי טובים שלו, למרות שאני דואגת להפגיש בינהם אחרי הצהרים. בשבועיים אלו יש החמרה קשה מאוד בנושא המוצץ, הילד לא מוציא אותו מהפה בכלל!!!! למעט אוכל ושתיה. הוא הפך לילד עצוב ושקט, למרות שאנחנו מבלים איתו המון ומסבירים לו שהקייטנה תיכף תיגמר והוא יחזור לחברים שלו.
אני צריכה ללדת בדצמבר ומאוד רוצה לגמול אותו מהמוצץ. אני אובדת עצות וחוששת מהתגובה שלו, הוא פשוט לא מוכן להוציא את המוצץ מהפה בכלל אז איך מתחילים בגמילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה ממוצץ לבן 3 - תגובה
ד``ר אורה רבר23/08/2011שלום לך אימא יקרה
ילד בן שלוש לא אמור להיות עם מוצץ בפה ובוודאי לא לאורך כול היום. חשוב לגמול אותו עכשיו לפני הצטרפות תינוק חדש למשפחה. מה עושים? התחילו בתהליך רק עם סיום הקייטנה.
שוחחו עמו שיחת הכנה: אפשר לומר משהו כמו "אתה כבר ילד בוגר, ואתה לא צריך מוצץ, אתה זוכר שבגן הצלחת להיות בלי המוצץ כול היום והשתמשת בו רק לשינה?
"עכשיו כאשר הקייטנה כבר נגמרה, ונהייה יחד בבית אתה תשאיר את המוצץ "בבית שלו", (ניתן להקים בית מיוחד למוצץ), ותקבל אותו רק כאשר תכנס למיטה לקראת השינה" חכו לתגובה. עודדו את בגרותו ואת המסוגלות שלו. קרוב לוודאי שהוא יבכה גלו אמפטיה אך אל תחזירו את המוצץ במהלך היום. ילדכם ילמד לאט לאט להתגבר על רגעים קשיים בדרכים "בוגרות" יותר.
בזמן בכי רצוי מאוד להיות לידו ולגלות אמפטיה למצבו: לחבק/ללטף בעדינות, אפשר להציע כוס מים, לדבר ברוגע... כול אלו הן דרכים בוגרות להירגע.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה ממוצץ לבן 3
מיכל24/08/2011ניסיתי את זה הילד פשוט צורח - מוצץ, מוצץ, מוצץ ...
ניסיתי לתת מסטיק, סוכריה, והוא פשוט דורש מוצץ...
מאוד קשה לנו עם המצב הזה ואנחנו מודעים לכך שזה לא יעבור מעצמו.
אבל האם באמת שווה להשקיע מאמץ עכשיו ולא לעשות את זה אחרי ההתרגלות שלו לתינוק החדש. כך לפחות המליצה לי הגננת. היא חוששת שתהיה לו רגרסייה בעיניין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה ממוצץ לבן 3 - תגובה
ד``ר אורה רבר24/08/2011למיכל שלום
קשה לשנות הרגלים וקשה לשמוע ילד צורח
יחד עם זאת כאשר תהיו עקביים ולא תוותרו תצליחו
הילד גם יקבל את המסר החשוב כי אתם מתכוונים למה שאתם אומרים ולא נכנעים. ה"חוזק שלכם" הביטחון שלכם בדרך, והעיקביות בדרישות ירגיעו אותו וילמדו אותו כי יש לו על מי לסמוך
אם אתם זקוקים לייעוץ נוסף בנושא אתם מוזמנים לקבוע מפגש
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)