מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפות זעם- גיל שנתייםשרון30/08/2011
שלום,
הבת שלי בת שנתיים. אנו חווים איתה את שלב ה"לא לא" ומתמודדים עם כל ה"שגעונות" של הגיל הזה. הבעיה שלי היא איך להתמודד עם התפרצויות הזעם שלה. בד"כ הן נובעות מעייפות יתר (אנחנו כמעט ולא מצליחים לגרום לה לישון בצהרים, למרות שהיא עדיין זקוקה לזה ולא מצליחה להחזיק מעמד יום שלם). במצב כזה של עייפות, היא לא מוכנה לישון ואז עקב כל דבר (גם המטומטם ביותר כמו לשתות מכוס או להחזיק ביד סינר) היא מתחילה לצרוח. הצרחות מלוות במשיכת שערות (שלה), בצווחות
ובבעיטות. כל נסיון להוריד אותה מהעץ עולה בתוהו, לפעמים היא מצליחה להרגע על הידיים שלי ואז נרדמת.גם אז צריך ממש להתפלל כדי להצליח להעביר אותה למיטה. ניסינו להסביר לה ששנת הצהרים חשובה , ניסוינו לשמש לה דוגמא ולישון לידה, אבל כלום לא עוזר....ההתפרצויות נמשכות ונמשכות ולדעתי רק מחמירות.
יצויין שבגן היא הייתה הולכת לישון בצהרים בלי שום בעיה, כמו כן לפני 5 חודשים נולדה לי בת נוספת. נראה שהיא מקבלת את אחותה באהבה רבה אבל אולי יש דברים מתחת לפני השטח...
מה עושים? איךלהתמודד עם ההתפרצויות?
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפות זעם- גיל שנתיים - תגובה
טובי פלד31/08/2011שלום שרון
הבת שלך קולטת שאתם חלשים וותרנים ולכן אינה הולכת לישון בצהריים,ולאחר מכן היא מאבדת שליטה. עובדה שבגן היא הולכת לישון בלי בעיות.
אל תוותרו לה על שנת צהריים . עמדו על כך מספר פעמים והיא תקבל זאת ותירדם.
במקרה שזה לא עובד.
יש שתי אפשרויות אחת לתת לה לצרוח עד שתרגע ולא להיתייחס אליה, אבל גם לא להעניש ולא לצעוק עליה.
הדרך השניה היא לחבק אותה לומר משהו חוזר על עצמו ,זה טוב לישון בצהריים.
או כשתתעוררי נשחק ביחד.
בכל מקרה התנהגות זו תחלוף והיא תלמד לווסת את שנתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)