חפץ מעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חפץ מעבר
    אפרת
    17/09/2011

יש לי 2 שאלות בקשר לחפץ מעבר ומוצץ
    הבת שלי בת שנתיים + 3 חודשים (ילדה מסימה ונבונה !!!)
    יש לי חפץ מעבר שהוא בובת סמרטוט כזו וגם מוצצים.
    הבובה משמשת אותה רק לשינת לילה (לא בגן) והמוצץ היא ישנה בגן ובבית
    כשחוזרים מהגן אח"צ או בזמנים אחרים בהם היא צריכה להרגע או עייפה היא מבקשת את המוצץ והבובה.
    אנחנו מגבילים את המוצצים רק לבית, לא יוצאים איתם ואת הבובה רק לשינה
    השאלה אם זה נכון או שצריך להניח לה להיות איתם כמה שהיא רוצה ורק בגיל מאוחר יותר לגמול. אולי נכון להגביל רק את הבובה ולא מוצצים ?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חפץ מעבר

הוספת תגובה

• חפץ מעבר - תגובה

טובי פלד
    19/09/2011

אפרת שלום
    אפשר לא להגביל אותה עוד כחצי שנה.
    אם היא לא מתנגדת כשמגבילים אותה אפשר להגביל אותה רק מחוץ לביית.
    היא תיגמל בין כה וכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך.

אורית
    30/09/2011

אני לא יועצת ולא רוצה להטעות אותך, אך בגן בו אני עובדת (חינוך מיוחד) כמעט לכל ילד יש חפץ מעבר.
    המטרה של חפץ זה היא להקל על הילד את השהות מחוץ לבית, וללא משפחתו בכך שיש לו חפץ שמזכיר אותם וגורם לו לחוש קרבה כלשהיא, וכאילו הם איתו במהלך היום.
    על כן, על מנת לתת לילד להרגיש שאכן זהו חפץ מהבית, חפץ שמזכיר את הבית והוא מהווה מאין תחליף, הוא צריך אכן להיות כזה.
    להיות עימו גם בבית, לחבק אותו גם בבית, לישון איתו גם בבית, אחרת אם הוא יהיה עימו רק בגן - כיצד הוא יזכיר לו את הבית? כיצד הוא יהווה עבורו 'חפץ מעבר' הרי זה יהיה חפץ ששמור רק לגן, הערך של העיקרון בדבר יורד.
    לילד לא ימאס מהחפץ, זה חפץ שהוא אוהב ורוצה אותו עימו בכל מקום, הערך שלו לא ירד בעיניו. ואם כן - אז הוא כבר לא מהווה עבורו חפץ מעבר ויש להחליפו בחדש.
    זו דעתי, מקווה שתקבלי גם דעה של יועצת מקצועית ותבחרי מה נכון לעשות.
    בהצלחה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש סליחה!

אורית
    30/09/2011

משום מה קודם שהגבתי לא נראתה התגובה של ד"ר טובי פלד, ועל כן ציינתי שתמתיני לתגובה של איש מקצוע.
    חלילה שלא יובן לא נכון, התגובה לא הופיע קודם לכן, עימך הסליחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו