חרדת נטישה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה?
    עטרה
    19/09/2011

שלום ,
    בני בן שנתיים והשנה נכנס לגן חדש, הוא הולך לגן מאז שהוא בן שנה.
    בגן הקודם כמעט ולא בכה בתחילת השנה ואני מאמינה כי אז הוא היה קטן יותר....
    העברתי אותו גן מהמון סיבות שהסיבה העיקרית הייתה חוסר אמון בגננת למרות שאני בטוחה שהוא היה שם מאוד אהוב. הגן הקודם היה מאוד בבלאגן ילדים מגיל שנה עד 5 וכולם ביחד!!! ובסופו של דבר החלטתי להעביר אותו גן.
    ביומיים הראשונים לגן היה נותן לי חיבוק ונשיקה ואומר שלום, ומאז ועד היום כל בוקר שאנחנו הולכים לגן הוא הולך בכייף עד לרגע שבו אנחנו נכנסים והוא שואל " לאן את הולכת" ואז מתחיל בכי קורע לב.... אני יודעת שהוא נרגע אחרי בערך 5 דק' ואז הוא משתחרר ולפי דברי הגננת הוא בסדר גמור ורק הפרידה קשה לו. אני תמיד אוספת אותו קצת יותר מוקדם מהגן אבל עם יש הורים שמגיעים לפניי הוא בוכה!
    בעיה נוספת שהתחילה מאז תחילת הגן החדש שכל לילה הוא קם וקורא לי "אמא בואי" בבכי, עד שאני לא נשכבת לידו הוא לא נרגע.
    בני מאוד חכם , מדבר ברור ויפה ויודע כל דבר.. אני לא יודעת מה עליי לעשות, אני כל היום לא רגועה בגלל הפרידה בבוקר, מתי זה יעבור??? מקווה לתשובה במהרה, תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה?

הוספת תגובה

• חרדת נטישה? - תגובה

ד``ר אורה רבר
    19/09/2011

שלום לך אימא יקרה
    אכן בנך גדל והוא למד הרבה דברים חדשים, בין היתר הוא למד גם לחשוש יותר.הילד הולך ברצון בגן ורק ממש כאשר את מתכוונת ללכת הוא בוכה. מכאן ניתן ללמוד כי אין לא בעיה בגן החדש. המשיכי בדרכך תני חיבוק ונשיקה אמרי אימא הולכת לעבודה, אבוא לקחת אותך בצהרים, אחרי שתקום מהשינה. מיד אחר כך צאי מהגן.
    תוך כמה ימים בנך יתרגל לגן החדש וילמד כי את הולכת וחוזרת .
    בנוגע לשינה- למה הכוונה נשכבת לידו?
    כאשר הוא בוכה כנסי לחדר, תני שוב חיבוק ונשיקה אמרי לילה טוב, את יכולה לשבת לדו על כיסא/כורסא/מזרון. להעמיד פני ישנה ולצאת מהחדר כאשר ירדם.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה? - תגובה

טובי פלד
    19/09/2011

שלום עטרה
    זו חרדת נטישה טהורה.יתכן בגלל שהחלפת גן , לא בטוח.
    זה יעבור עוד מעט.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו