סבתא ששוברת את החינוךשלנו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סבתא ששוברת את החינוךשלנו
    נ.ל
    16/11/2011

שלום רב,
    אנו רואים את חמותי 3 פעמים בשבוע,מתוכן פעמיים בהרכב משפחתי מלא- אנחנו, ושתי הבנות (3.9 ו-7 חודשים).
    לחמותי, אשה בת 80, ומתפקדת נהדר, יש בעיה קשה עם הצבת גבולות. ובנוסף, היא אישה חרדתית ומגוננת מדי. בגלל זה, בכל פעם שאנו מטילים מרות על הגדולה שלנו בנוכחותה, היא סותרת את דברנו ומגנה על הילדה. כך יוצא, שהילדה, שהיא חכמה ואין לה בעיות התנהגות, מנצלת את הפרצות בין רצוננו להיות מנומסים לבין חולשתה, ומדברת אליה פעמים רבות לא בנעימות. היא צועקת עליה, לפעמים דוחפת אותה וכו'.
    כשאני רואה את זה, אני גוערת בילדה ושמה אותה במקום, אבל אז אני מקבלת שתי תגובות מחמותי- או הגנה מוגזמת על הילדה נגדי (לא לא, אל תעירי לה, הכל בסדר), או שהיא מדברת על התנהגות הילדה מאחורי גבה אלי ונותנת לה כבר תוויות כילדה שובבה ועקשנית. והכי גרוע- אם הילדה דוחפת אותה נניח, כמו שהיה אתמול, היא עושהלה סצנה. היא אמרה לה: "מה, את לא אוהבת אותי יותר? את לא רוצה שסבתא תגע בך?" (כשהילדה לא רצתה יד תומכת של הסבתא כעזרה לרדת מהרכב אלא רצתה לרדת לבד) והלכה "נעלבת" או שהיא צועקת עליה.
    היא גם נורא מגוננת על הקטנה בפני הגדולה, למרות שהגדולה שלי מקסימה במפתיע עם אחותה הקטנה. היא אומרת לה: אל תעשי את זה, ותזהרי מזה ואל ואל ואל, עד שגדולה שלי כבר מפתחת אנטי ומתעצבנת.
    עכשיו העניין הוא שאנו רואים את הסבתא כל יום ג' ל-4 שעות אצלנו, וכל יום ו' ל-3 שעות לארוחת שישי אצלה, ולפעמים בעלי בא אליה עם הגדולה בשבת בלעדי.
    אנימרגישה בכל פעם שאני אצלה עם המשפחה, שאני במאבק. במאבק שתתן לי לכפות סמכות, במאבק שלא תשים תוויות על הילדה הגדולה ובמאבק לשמורעל האווירה נעימה במערכת היחסים שהולכת ונעכרת בין הגדולה שלי לסבתא. וזה מתיש אותי!!
    אגב, בעלי יותר נוטה לגישה של אמא שלו: חרדתי ומחנך בגישת שחור או לבן. או שהוא סמכותי מדי או שהוא רך מדי. אני זו שיודעת בחינוך לעשות את האפור ולנתב.
    אתמול כשהוא היה קשה אליה כמה דקות, והיא בתגובה התעצבנה, הוא אמר לי: היא ילדה לא קלה. אז ממש נזפתי בו, כי הוא הושפע מאמאשלו, שישבה לידו והתחיל עם התוויות שהשפעתן הרסנית כידוע, ובמיוחד גם שזה ממש לא נכון. הילדה מקסימה 98% מהזמן (כיהיא בכל זאת ילדה ומנסה אותנו לפעמים) ורק עם סבתא שלה העניינים מאבדים פרופורציות.
    אמרתי לו: הילדה בסדר גמור. זה אתה שכל הזמן שלילי. אל ואל ואל. בטח שהיא תתעצבן. כשהאמירה הזו נאמרה לו, אבל מתוך כוונה שגם חמותי תשמע.
    דיברתי עם בעלי על המצב, ואמרתי לו שהוא צריך לדבר עםאמא שלו , שלפחות לא תתערב לנו בחינוך כשהיא נמצאת לידנו.
    מה עוד אפשר לעשות?
    אני לא רוצה שהילדה שלי תלמד להתחצף לסבתא, וכשאני מנסה לשים לה גבולות, הסבתא עוצרת אותי בנחרצות.
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סבתא ששוברת את החינוךשלנו - תגובה

טובי פלד
    16/11/2011

שלום רב
    הסיכוי לשנות את הסבתא הוא די נמוך .יותר חשבו שאתם ביניכים בבית תשמרו על חזית אחידה . תגבשי עם בעלך על דרכים מוסכמות עם הילדה.זה צריך להיות קל.
    הזמן עם הסבתא לא ישפיע לרעה על החינוך של הילדה. היא תירלוט רק את מה שאתם מחנכים אותה.
    את מייחסת חשיבות מוגזמת לתוויות כפ שאת קוראת להם.
    האופי של הילדה ישאר מקסים כפי שהוא עם או בלי הסבתא..העיקר זה התיאום ביניכם.
    אלת תנסי לחנך את הסבתא דרך בעלך זה לא יעבוד.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו