גיל שנה וחצי התקפות זעם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל שנה וחצי התקפות זעם
    אור
    11/12/2011

ביתי בת שנה וחצי לאחרונה זורקת את עצמה על הריצפה כשלא מקבלת מה שהיא רוצה התקפות בכי..אני מתעצבנת קצת ומתעלמת ממנה כשהיא בוכה ואמרת לה שכשתירגע נמשיך או נעשה וכו. לפעמים אני נוזפת בה שזה לא נעים.בקיצור אני מרגישה שאני אולי לא נוהגת נכון..קצת רגשי אשמה על התוקפנות שיוצאת ממני אליה בתגובה. מה לעשות כיצד לנהוג . אני רוצה לציין שביתי בגן כבר חודש+ והיא היתה חולה רוב החודש על היידים..אבל עכשיו כבר הולכת בלי לבכות וניראה שהיא נהנית.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה וחצי התקפות זעם

הוספת תגובה

• גיל שנה וחצי התקפות זעם - תגובה

ד``ר אורה רבר
    13/12/2011

שלום לך אימא יקרה
    ראשית חשוב לציין כי צעקות, התקפי זעם וגילויי תוקפנות בכלל אצל פעוטות בגילאים אלו הם תופעה שכיחה ונורמאלית מבחינה התפתחותית. יחד עם זאת אין להתעלם מהם וצריך להתמודד עמם. לגילויי התנהגות הזאת יש מספר סיבות וביניהם: דחף מולד, קושי בביטוי מילולי, האגוצנטריות של הפעוט בגיל זה, (הוא במרכז) וגורמים סביבתיים. לפיכך בכול גילוי של התנהגות לא רצויה חשוב לנסות ולהבין מה עורר את ההתנהגות אצל הילד?
    מה לעשות?
    ראשית חשוב להיות ברורים- להבהיר מה מותר ומה אסור- אסור לצעוק, אסור להרביץ ועוד, (מותר לבכות אך עליכם לא להגיב לבכי כאשר אתם בטוחים שלא קרה דבר והבכי הוא רק ביטוי של תסכול). אל תגיבו על ההתנהגות בצעקות, כי ביתכם תלמד לחקות אתכם. העניקו תשומת לב חיובית כאשר היא מתנהגת כראוי, הרעיפו חום ואהבה.
    בברכה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התעלמות מהבכי זה התעלמות ....

אור
    13/12/2011

האם התעלמות מהבכי זה התעלמות מהילד כשהוא בוכה?
    ועוד דבר תודה את מאוד עוזרת לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו