גבולות לתינוק בן שנה וחמישה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבולות לתינוק בן שנה וחמישה חודשים
    רייזי
    13/12/2011

שלום,

הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים ובעל תקשורת מדהימה לגילו (מבין הכל, ממלא פקודות מורכבות ומדבר כמו תינוק בן שנתיים לפחות).

בשבועות האחרונים הוא כל הזמן בודק את הגבולות שלי.

יש דברים רבים שהוא יודע שאסור כמו לזרוק אוכל מהכסא לרצפה, לשפוך את האוכל או השתיה, לא לדעת בדברים מסויימים וכו'

יצא לנו מס' פעמים בודדות שאחרי אזהרות רבות ותקיפות הוא החליט שכן לעשות הדבר האסור (למשל, 3-4 אזהרות והרחקות מעציץ ועדיין הוא מחליט לבוא ולהוציא את האדמה...) והחלטנו לתת לו עונש ולשים אותו במיטה שלו לכדקה-שתיים.

כמובן שאחרי מתן העונש (בכה במיטה עד כדי רעד!) חיבקתי אותו והסברתי לו שאני אוהבת אותו ושהוא קיבל עונש כי הוא עשה משהו שאסור לעשות וכו' וכו'

מאז הפעמיים שלוש שהוא קיבל את העונש, כשהוא עושה מעשה אסור הוא מיד אומר "אסור אסור" וכשאני מסתכלת במבט כועס הוא מיד אומר "סליחה" אבל מיד ממשיך לעשות את המעשה האסור ושוב חוזר חלילה. בנוסף הוא אומר לפחות 10 פעמים באח"צ שאני איתו את המילה "עונש". שאלתי במעון ושם לא מזכירים מילה זאת.

אתמול שוב נתתי לו את העונש (כדקה במיטה), הוא בכה מאד אחר כך. שוב תוך חצי שעה חזר על המעשה וכהזהרתי אותו שאם הוא ימשיך לעשות זאת אני אתן לו עונש הוא התחיל לבכות רק מהמילה הזאת.

רציתי לשאול אם בכלל נכון לתת עונש בגיל כזה, באיזה צורה? איך מציבים לו גבולות אחרת? ומה אני עושה אם זה שהוא כל הזמן אומר "עונש עונש"?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גבולות לתינוק בן שנה וחמישה חודשים - תגובה

טובי פלד
    14/12/2011

שלום ריזי
    את עושה בסדר גמור . המשיכ לשים גבולות. אל תוותרי אם זה נראה לך חשוב.
    בפעם הבאה אל תזהירי אותו מיד שעושה דבר אסור. שימי אותו במטה. אל תדברי אתו במהלך השהייה במטה ואל תתיחחסי אליו אחרי זה בחביבות.
    הטעות הנפוצה שאת חוזרת עליה היא שהוא עושה את זה כדי לבדוק אותך.
    לא . לדעתי הוא עושה את זה כי זה מסקרן אותו וגורם ו הנאה ,לא בגלל שאת לא רוצה שהוא יעשה את זה. הגיבי בתקיפות וזה יפסק..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו