מיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת
    מאיה
    18/12/2011

שלום רב

אני אמא לבת ארבע ו בת שנה וחצי, בת הגדולה מאוד אחראית ,ילדה טובה ומלאת שמחת חיים ועד לפני כחודש שתיהן חיו בשלום ביחד, אך לאחרונה בת הארבע לפעמים אפשר להגיד רוב הזמן שהן בבית היא הופכת להיות מפלצת קטנה, משתוללת מרביצה לאחותה הקטנה לא משתפת פעולה צורחת כל הזמן על כולם ובוכה והילדה פשוט השתנתה,
    שאלתי את הגננת אולי בגן משהוא השתנה אמרו לי שלא ובגן הכל בסדר.

יש לציין שלפני שבועיים החלטנו לגמול אותה מהמוצץ וזה גם סיבה למסיבה אך לדעתי זה לא הכל.עוד דבר שקרה הקטנה התחילה ללכת וזה טבעי שכל הזמן אני צריכה לשמור עליה.
    איך אני אמורה להגיב להתפרצויות הזעם שלה ואיך מנתבים בין שתיהן. אם אני מחבקת את הגדולה השנייה באה וצורכת ורוצה שאני ארים אותה ולהפך .אני מגיעה מעבודה הביתה גמורה וכל הזמן צריכה לגונן על הקטנה מפניה ומחכה שהשעות יעברו ושתיהן יילכו לישון כבר והבית הפכה להיות גהנום.

אודה מאוד על עזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• למה לא עונים

מאיה
    27/12/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

ד``ר אורה רבר
    27/12/2011

שלום לך אימא יקרה
    מצטערת שלא קיבלת תשובה, אך מכוון שליד ההודעה שלך הייתה הודעה בעלת תוכן מאוד דומה חשבתי שעניתי גם לך.
    אז מה עושים?
    קודם כול לא מתייאשים. יש לך שתי בנות קטנות שזקוקות להרבה תשומת לב, מצב לא פשוט לתמרון. נסי למצוא מישהו שיקל עליך את השהות עם הבנות בשעות ששתיהן איתך.
    הילדה הבכורה אכן מקנאה באחותה הקטנה ומוצאת דרכים לא נורמטיביות לבטא את הכעס עליה. את הדרכים הללו יש להפסיק מיד.
    ובנוגע להתנהגות ה"גדולה": ראשית חשוב להבהיר לה כי את לא מקבלת כול סוג של אלימות כלפי הקטנה, וכלפי כול אחד אחר.
    בזמן של רגיעה- הסבירי לה במילים כי אסור להרביץ לאף אחד וגם לא לאחותה הקטנה, היא קטנה ולא יכולה להגן על עצמה, ולכן את תגני עליה בכול פעם שתנסה לעשות זאת. ספרי לה כי גם אם מישהו ינסה להרביץ לה, את תגני עליה מכוון שהיא הבת שלך ואת אוהבת אותה מאוד.
    כאשר היא מתקרבת לקטנה בשעת תסכול מנעי ממנה מראש את ההתנהגות התוקפנית. אם לא הצלחת להגיע בזמן קחי את הקטנה על הידיים, אמרי שאת מאוד כועסת על ההתנהגות שלה. אל תענישי, אל תטיפי מוסר, אל תגידי שהיא ילדה רעה וכו.
    בנוגע להתנהגות הכללית של ביתך הבכורה- כול דבר אמרי רק פעם אחת ולא יותר.
    טוב שבררת מה קורה בגן ואני שמחה שהכול בסדר שם.
    בנוגע למוצץ לא הרחבת כיצד נעשתה הגמילה, ואכן יתכן שיש לכך חלק בהתנהגות של ה"גדולה"
    חשוב שתמצאי זמן שבו את מקדישה לביתך הבכורה לבד ללא נוכחות הקטנה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו