מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת 3 וחצי....מתישה אותיכלנית19/12/2011
שלום, יש לי ילדה בת 3 וחצי וילדב בת 8 חודשים.בתקופה האחרונה אני מרגישה שהבת הגדולה פשוט סוחטת לי את המיץ. היא לא מקשיבה כמעט לשום דב שמבקשים ממנה- הל צריך לבקש כמה פעמים עד שזה מגיע לצעקות, משתוללת, מרביצה לילדה הקטנה (לא ממש מרביצה, יותר לוחצץ את היד בחוזקה רבה מדי מתיישבת עליה....)מאוד קשה לי להתמודד איתה, אני מוצאת את עצמי בוכה לפעמים בערב מהתסכול - מה אני עושה לא בסדר? אני מאוד מנסה להיות איתה לשחק איתה שלא תרגיש מוזנחת. מרדימים את הקטנה מוקדם יותר כדי שיהיה יחס לגדולה. אבל עדיין מאוד קשה, היא פשוט לא מקשיבה - מה עושים???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 וחצי....מתישה אותי - תגובה
ד``ר אורה רבר24/12/2011שלום לך אימא יקרה
קודם כול לא מתייאשים. יש לך שתי בנות פעוטות, שאחת מהן ממש תינוקת וגם השנייה עדיין מאוד קטנה. מצב לא פשוט לתמרון. ראשית חשוב להבהיר ל"גדולה" כי את לא מקבלת כול סוג של אלימות כלפי התינוקת וכלפי כול אחד אחר.
איך עושים זאת?
ראשית בזמן של רגיעה- הסבירי לה במילים כי אסור לשבת על התינוקת וכן גם לא ללחוץ לה את היד, זה כואב, היא קטנה ולא יכולה להגן על עצמה, ולכן את תגני עליה בכול פעם שתנסה לעשות זאת. ספרי לה כי גם אם מישהו ינסה להרביץ לה או לשבת עליה את תגני ני עליה מכוון שהיא הבת שלך ואת אוהבת אותה מאוד.
כאשר היא מתקרבת לקטנה בשעת תסכול מנעי ממנה מראש את ההתנהגות התוקפנית- ללחוץ יד של תינוקת ולשבת עליה זוהי אלימות כלפי התינוקת. אם לא הצלחת להגיע בזמן קחי את התינוקת על הידיים, אמרי שאת מאוד כועסת על ההתנהגות שלה. אל תענישי, אל תטיפי מוסר, אל תגידי שהיא ילדה רעה וכו.
בנוגע להתנהגות הכללית של ביתך הבכורה- כול דבר אמרי רק פעם אחת ולא יותר.
מכוון שלא הבאת דוגמאות לא אוכל להתייחס לצורת ההתנהגות המתאימה ביתר פרוט.
בכול מקרה נסי למצוא מישהו שיקל עליך את השהות עם הבנות בשעות ששתיהן איתך.
וכמו כן מצאי זמן שבו את מקדישה לילדה לבד ללא נוכחות התינוקת.
בהצלחה ואל ייאוש אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה- דבר נוסף
כלנית02/01/2012ביקשת דוגמאות לגבי הבקשות החוזרות שלי. למשל כשאני מבקשת ממנה להוריד נעליים כשהיא נכנסת לבית משום שהנעליים מלוכלכות- היא פשוט מתעלמת וממשיכה בשלה, אני מבקשת מספר פעמים עד שאני מורידה בעצמי ובדרך מתעצבנת, או לגבי מקלחת, אוכל....כל דבר . למשל בבוקר כשאני מבקשת ממנה לשים מעיל, עד שאני לא שמה לה בכוח זה לא קורה.
האם אני מתעקשת יותר מדי- האם הדרך היא לבקש פעם אחת ואם לא קורה פשוט לעשות בעצמי בלי להגיד מילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה- דבר נוסף - תגובה
ד``ר אורה רבר02/01/2012שלום לך אימא יקרה
הבנת יפה את העיקרון. בקשי כול דבר רק פעם אחת.
בדוגמת הנעלים- ראשית חשוב לי לציין כי בהרבה בתים אין הקפדה על חליצת נעלים בכניסה לבית בדקי עם עצמך עד כמה זה באמת חשוב לך, (האם כול מי שמגיע הביתה חולץ את הנעלים בכניסה?), האם אפשר אחרת כמו למשל לחלוץ נעלים ולהוציא את החול בספסל ליד הגן או בגינה/על ספסל לפני הכניסה לבית. אם יש בוץ על הנעלים אולי ניתן לנקותם עם מטלית לחה לפני הכניסה ועוד....
אם בכול זאת את מקפידה על כניסה לבית ללא נעלים, בקשי מביתך לחלוץ נעלים לפני שאת פותחת את הדלת, תני דוגמא אישית- חילצי את נעליך לפני הכניסה הביתה. אפשרות אחת היא לא לפתוח את הדלת עד שתחלוץ לבד, אפשרות שנייה לחכות דקה ואם ביתך לא חולצת בעצמה לחלוץ לה את הנעלים, תוך הפעלת כוח מועט ככול שניתן רק כזה שאת נאלצת להפפעיל על מנת לחלוץ את נעליה. אל תכעסי אל תטיפי מוסר. אם היא חולצת ביוזמתה- עודדי אותה על כך, ניתן לומר משהו כמו:"אני רואה שאת כבר ילדה ממש בוגרת, את מצליחה לחלוץ את הנעלים לבד בכניסה לבית ומבינה כי כך יהיה לנו בית נקי שנעים לגור בו".
לא הבהרת את נושא האוכל והמקלחת כך שקשה לי להגיב.
בנוגע למעיל בקשי פעם אחת ללבוש מעיל אם אין תגובה תוך דקה הלבישי לה את המעיל בעצמך שוב ללא הטפת מוסר, כעס או הפעלת כוח מיותר.
כאשר כולם רגועים, ( לא בבוקר) הסבירי מדוע חשוב ללבוש מעיל כאשר קר בחוץ, גם כאן חשובה הדוגמא האישית, האם את לובשת מעיל לפני היציאה? אם כן אמרי עכשיו אימא לובשת מעיל כי קר בחוץ, לבשי בבקשה את המעיל, על מנת שגם לך יהיה חם ונעים.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)