מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית שינה וסירוב להתלבשהילה23/12/2011
שלום רב,
יש לי ילד בן 2.9,ילד חכם ורגיש.אני בהריון בחודש תשיעי ולפני כשלושה שבועות עברנו לדירה חדשה.בדירה הקודמת הילד היה ישן איתנו בחדר במיטה שלו וכעת לאחר המעבר יש לו חדר משלו.יש לי 2 שאלות:
1.מבחינת לבוש הילד לא אוהב להתלבש וכל בוקר או כל יציאה מהבית כרוכה במסע שיכנועים שלא מצליח,בכי רב ולעיתים גם הלבשה בכוח.יש לו מכנס אחד מסויים שרק אותו הוא אוהב ללבוש ולא מוכן ללבוש שום דבר,אנחנו מסבירים לו,מגלים סבלנות רבה אך זה יכול לקחת גם שעה וחצי וכלום לא עוזר,הוא עקשן מאוד ויכול לבכות שעות ולא להיכנע-מה ניתן לעשות?
2.מבחינת השינה בלילה,בהתחלה הייתי יושבת לידו עד שנרדם,לאט לאט אני משתדלת לקצר את זמן שהותי איתו בחדר ולהסביר לו שאני עסוקה,הבעיה היא שהוא קם באמצע הלילה מס' פעמים ובא אלינו לחדר ושוב רוצה לשאני אהיה איתו עד שירדם(יש לנו בבניין מעלית שסמוכה לחדר שלו והיא מרעישה מאוד וכל נסיעה הילד מתעורר ואומר "יש רעש" ושהוא מפחד.מה עושים?
אני צריכה עזרה דחופה..תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שינה וסירוב להתלבש - תגובה
ד``ר אורה רבר24/12/2011שלום לך אימא יקרה
את מתארת כמה מצבי מעבר שאינם פשוטים למבוגרים, ובוודאי לא קלים גם לפעוט בגיל כה צעיר. גם מעבר דירה וגם הצטרפות תינוק חדש למשפחה.
האם הילד עובר שינויים נוספים? מה בנוגע לגן? חברים? וכו'
אתייחס קודם לנושא השינה- לישון לבד בחדר, לאחר שהורגל לישון בחדר ההורים, זוהי משימה לא פשוטה. עליך לתת לילדך זמן להתרגל. כיצד מסיעים לו להתרגל- נשארים לשבת לידו עד שיירדם כמה זמן שנדרש וכמה פעמים בלילה. אל תיקחי את המשימה הזאת על עצמך בלבד שתפי אדם נוסף .
בנוגע למעלית אם היא באמת מרעישה ומפריעה להירדמות, ואולי גם הרעש מפחיד, הייתי מנסה לבחון שוב את סידור החדרים בבית, ולבדוק אם ניתן למצוא מקום יותר שקט להעמדת מיטת הילד. או לחלופין למצוא אמצעים להקטנת הרעש של המעלית.
בנושא ההתלבשות- מה קורה בסוף המאבק? מי מנצח?
כמובן שלא הגיוני לאפשר לילד ללבוש מכנס אחד בלבד. הוא למד כי הנושא מטריד אתכם והוא מקבל המון תשומת לב בזכותו.
אז מה עושים?
מניחים בערב את הבגדים שבחר- אפשרו לו שתי אלטרנטיבות. כמובן שכאשר זוג המכנסיים האהוב עליו בכביסה מאפשרים לו בחירה בין שתי אלטרנטיבות אחרות. בבוקר מבקשים ממנו להתלבש. האם הוא יכול להתלבש לגמרי לבד בגיל זה???אם לא סייעו לו ללבוש את הבגדים שבחר אתמול בערב. אם הוא לא משתף פעולה הפעילו כוח רק במידת הנדרש על מנת להלבישו, ללא הטפת מוסר.
אין טעם לבזבז זמן יקר על בכי מתמשך שעל פי ניסיונכם לא יוביל לשום מקום טוב.
מה בנוגע לשיחה על הלידה הקרובה? חשוב לשוחח עימו על כך אפשר באמצעות ספרים המיועדים לכך, תנו לו אפשרות להגיב לנאמר, נהלו דו שיח.
בהצלחה ושיהיה בשעה טובה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית שינה וסירוב להתלבש
הילה24/12/2011תודהר רבה לל אורה על העזרה,
בנוגע לשאלותייך,הילד בגן בסדר גמור,מאוד חברותי,משתתף וכו'.אני יודעת שהשינויים האלה הם קשים עבורו,הוא מאוד רגיש ומפונק,אנחנו מדברים הרבה על התינוקת שבדרך ב"ה,הילד כל הזמן מדבר עליה גם,מנשק לי את הבטן ומספר לי שהוא כבר מחכה לה.
אני רוצה לדעת עד מתי אצטרך לשבת לידו בהירדמות?לא כדאי כבר לנסות לחתוך את זה?
לגבי הרעש,הילד שלי רגיש מרעשים באופן כללי,גם כאשר אני מכינה עוגה או עושה פן הוא נרתע כך,המעלית בשלבי תיקון כך שאין כרגע אופציה אחרת(הבית קטן ולא אפשרי להחליף בחדרים).
יש לי שאלה לגבי הלבוש,אני עושה את מה שאמרת כבר שבוע וחצי והוא בוחר לעצמו את הבגדים אך בבוקר הוא מבקש את המכנס הספציפי שהוא אוהב ובוכה זמן רב למרות שמסבירים ומסבירים-מה לעשות?זה גורם לו להגיע לגן די עצוב וזה משפיע עליו,חשבתי לזרוק לגמרי את המכנס ולהמציא סיפור עליו.ותשובה אחרונה הוא לא מתלבש לבד עדיין..
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית שינה וסירוב להתלבש - תגובה
ד``ר אורה רבר25/12/2011שלום לך אימא יקרה
מצוין שהילד השתלב יפה בגן, מעבר אחד משמעותי וחשוב עבר בשלום. טוב שמדברים הרבה על התינוקות יחד עם זאת היו ערניים לתגובות שלו, ותנו לו להביע את רגשותיו בנושא.
בנוגע להירדמות לא היתי ממליצה ל"חתוך" תני לו את הזמן הנדרש. זאת הגישה שלי שהיא רכה והולכת עם טובת הילד אך יש גם גישות אחרות. בחרי במה שמתאים לך.
הקשיים בנוגע להתלבשות בבוקר אכן נובעים מפינוק. לכן נסי לעשות את מה שהצעתי בתשובה הקודמת בעקביות- להלביש את מה שבחרתם יחד אתמול בערב, ולא לוותר, להתעלם מהבכי ולהפסיק לשכנע. הוא מבין ולא זקוק להסבר נוסף בנושא. יש ילדים רגישים לרעשים על פי רוב זה עובר. טוב שהמעלית בתיקון נקווה שבהמשך הרעש לא יפריע. אם הבגד במצב טוב אכן הייתי מעלימה את המכנס המבוקש לכמה זמן, אפשר להניח בארון למעלה במקום בו אין סיכוי שיראה אותו. אם כבר השתפשף צריך לומר המכנס כבר היה משופשף ולכן זרקתי אותו וקניתי לך בגד חדש. יחד עם זאת נסי להבין מה הוא כול כך אוהב במכנס- אולי סוג הבד רך ונעים, אולי הגומי לא לוחץ אולי הוא אוהב את הצבע ונסי לקנות מכנסיים העונים לקריטריונים אלו.
בהצלחה ושיהיה בשעה טובה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)