האם התגובה שלי אלימה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם התגובה שלי אלימה?
    אור
    28/12/2011

אם לבת שנה וחצי
    לפעמים נראה לי שהתגובה שלי גסה מידי{אלימה אולי}
    למשל הבוקר יש אזור של החוטי טלפון שאני לא מרשה לגעת כי הם מחוברים לחשמל
    היא יודעת ולפעמים בהתרסה היא תופשת את החוטים ומנפנפת בהם בהתפראות.תפשתי אותה בחוזקה והורדתי אותה לריצפה ושילחתי אותה בדחיפה קלה
    והיא כמובן נשכבה על הריצפה בבכי.
    אין לי בעיה עם הבכי כי אסור אבל חוששת שאולי התגובה של אלימה,וזאת בגלל שבאמת כעסתי מבפנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם התגובה שלי אלימה?

הוספת תגובה

• האם התגובה שלי אלימה? - תגובה

ד``ר אורה רבר
    28/12/2011

שלום לך אימא יקרה
    טוב שאת פונה למדור, כאשר את מרגישה שאולי התגובה שלך "גסה מדי" .
    עלינו ההורים לדעת לבלום את כעסנו ולא להוציא אותו על הילדים שלנו. אנחנו רוצים גם לחנך בדרך זו את הילדים שלנו: מותר לכעוס אך אסור לבטא את הכעס בהתנהגות אלימה. צריך למצוא דרכים אחרות להוציא כעס כמו שיחה, וביטויים יצירתיים.
    אז מה עושים?
    מנסים עד כמה שניתן להפחית את אזורי הסכנה בבית, מצאי פתרון לחוטי החשמל, חוטים שניתן לנפנף בהם מאוד מסוכנים, בעיקר בשל החשש לנפילה. נסי לתלות אותם על וו ולהחביא מאחורי ארונית, או כול פתרון יצירתי אחר שתמצאי. בית שבו גדלים ילדים צריך להיות מותאם להם ויש למנוע מראש כול דבר העלול לפגוע בהם. אי אפשר לצפות שהילדים יזהרו בכול פעם.
    ברור שהילדה עושה "דווקא" היא יודעת שאת לא מרשה והיא מוצאת דרך "להרגיז" אותך ואת נענית להתנהגות שלה בכעס רב ובאלימות.
    כאשר הבית יהיה מותאם לביטחונה של הילדה יהיו פחות איסורים מיותרים, ולא תצאי מכליך כאשר את באמת דואגת לשלום הילדה שלך.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו