מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם התגובה שלי אלימה?אור28/12/2011
אם לבת שנה וחצי
לפעמים נראה לי שהתגובה שלי גסה מידי{אלימה אולי}
למשל הבוקר יש אזור של החוטי טלפון שאני לא מרשה לגעת כי הם מחוברים לחשמל
היא יודעת ולפעמים בהתרסה היא תופשת את החוטים ומנפנפת בהם בהתפראות.תפשתי אותה בחוזקה והורדתי אותה לריצפה ושילחתי אותה בדחיפה קלה
והיא כמובן נשכבה על הריצפה בבכי.
אין לי בעיה עם הבכי כי אסור אבל חוששת שאולי התגובה של אלימה,וזאת בגלל שבאמת כעסתי מבפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התגובה שלי אלימה? - תגובה
ד``ר אורה רבר28/12/2011שלום לך אימא יקרה
טוב שאת פונה למדור, כאשר את מרגישה שאולי התגובה שלך "גסה מדי" .
עלינו ההורים לדעת לבלום את כעסנו ולא להוציא אותו על הילדים שלנו. אנחנו רוצים גם לחנך בדרך זו את הילדים שלנו: מותר לכעוס אך אסור לבטא את הכעס בהתנהגות אלימה. צריך למצוא דרכים אחרות להוציא כעס כמו שיחה, וביטויים יצירתיים.
אז מה עושים?
מנסים עד כמה שניתן להפחית את אזורי הסכנה בבית, מצאי פתרון לחוטי החשמל, חוטים שניתן לנפנף בהם מאוד מסוכנים, בעיקר בשל החשש לנפילה. נסי לתלות אותם על וו ולהחביא מאחורי ארונית, או כול פתרון יצירתי אחר שתמצאי. בית שבו גדלים ילדים צריך להיות מותאם להם ויש למנוע מראש כול דבר העלול לפגוע בהם. אי אפשר לצפות שהילדים יזהרו בכול פעם.
ברור שהילדה עושה "דווקא" היא יודעת שאת לא מרשה והיא מוצאת דרך "להרגיז" אותך ואת נענית להתנהגות שלה בכעס רב ובאלימות.
כאשר הבית יהיה מותאם לביטחונה של הילדה יהיו פחות איסורים מיותרים, ולא תצאי מכליך כאשר את באמת דואגת לשלום הילדה שלך.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)