מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מטיטוליםשרית16/01/2012
שלום!
יש לי ילדה מתוקה ומקסימה בת שנה ותשעה חודשים ולאחרונה היא מפתחת מודעות לעניין הפיפי-קקי..
היא התחילה לומר לי אחרי שהיא עושה קקי ואתמול היא אפילו ביקשה לשבת על האסלה בשירותים.
היא ראתה אותי מס' פעמים עושה פיפי בשירותים ודי מתלהבת מכל הרעיון.
אתמול כשהושבתי אותה על האסלה אמרתי לה שתעשה פיפי והיא לא ממש ידעה איך לעשות את זה אז היא קפצה קצת בשירותים וזה היה ממש חמוד ולא טראומטי:)
הבעיה- רק עברנו דירה בשבוע שעבר והיא עברה לגן חדש עכשיו עכשיו ודבר נוסף אני צריכה ללדת בסוף החודש...
אני יודעת שלא כדאי יותר מדי להעמיס עליה דברים חדשים ולכן זה לא זמן טוב לגמילה מצד אחד, מצד שני היא ממש יוזמת ואני מפחדת להרוס לה את החשק..
מה לעשות??
להושיב אותה על האסלה בכלל? לתת לה לשבת על השירותים ואז להחזיר לה את הטיטול? לנסות בכל זאת גמילה למרות כל השינויים האחרונים?
היא מאוד צעירה ויש עוד זמן בשביל גמילה אבל אני לא רוצה לאבד את המומנט ולדכא אותה...
אשמח לחוות דעתכם!
תודה רבה!!
שרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים - תגובה
ד``ר אורה רבר17/01/2012שלום לך שרית היקרה
ההתלבטות שלך במקומה. מצד אחד כאשר הפעוטה מגלה עניין ורצון לעשות את הצרכים באסלה כמו גדולה יש ללכת עימה, ומצד שני זה זמן של הרבה שינוים מאוד גדולים עבור פעוטה בגילה. אז מה עושים?
לכי עם הילדה אך אל תכפי . כלומר אם הילדה מבקשת לשבת על האסלה הושיבי אותה על האסלה. אם יש תוצר עודדי , אם לא ,הלבישי בחזרה את החיתול ללא כול אמירה ביקורתית. אחרי שתיים שלוש דקות של ישיבה על האסלה ללא תוצר אפשר לומר משהו כמו: "זהו עכשיו מתלבשים וחוזרים לשחק, לאכול, להתקלח......".
אל תהפכי את הישיבה על האסלה למשהו מרכזי וחשוב, אם רוצה תשב אם לא אז לא, אל תושיבי אותה שוב על האסלה, לאחר שכבר הלבשת אותה לפחות מחצית השעה, על מנת שהישיבה על האסלה לא תהפוך לאמצעי להענקת תשומת לב.
בהצלחה ושיהיה בשעה טובה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שרית17/01/2012תודה רבה על תשובתך!
אני מקוה שלא להרוס לה את המוטיבציה...
המשך שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)