מה קורה לי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה קורה לי?
    אמא
    23/01/2012

שלום רב
    אני אם לתינוק מקסים בן שנה ו-4 חודשים.
    אני מטפלת בו בבית עד עכשיו, הוא אינו נמצא במסגרת
    בזמן האחרון אני מרגישה שהוא פחות אוהב אותי, הוא כבר לא בוכה כשאני יוצאת מהבית, כשהוא רואה את סבא וסבתא שלו הוא מתלהב ומושיט להם ידיים, זה מעצבן אותי מאוד
    הוא מתלהב כשהוא רואה אנשים אחרים למרות שאני מטפלת בו כל הזמן הזה, הוא לא אמור לרצות רק אליי? למה הוא רוצה לאנשים אחרים? אני מטפלת בו במסירות רבה ואבא שלו, בעלי, הולך לעבודה בבוקר וחוזר בערב, כשהוא נמצא בבית בערב והבן שלי רואה שהוא יוצא לזרוק זבל או משהו הוא מתחיל לצרוח, הוא נמצא עם אמא שלו אז ממה הוא נלחץ? אני לא מספיק טובה בשבילו?
    בימים האחרונים כל הנושא הזה גרם לי להיות חסרת סבלנות ועצובה, אני ממש עצובה מזה ונראה לי שהוא מרגיש שאני עצובה, אני מרגישה כאילו הוא כבר לא אוהב אותי, אני אמא שלו!!! למה זה קורה לי? ולו?
    אשמח לתשובה דחוף אני ממש מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה קורה לי?

הוספת תגובה

• מתי אקבל תשובה בבקשה?

אמא
    24/01/2012

תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה לי? - תגובה

טובי פלד
    25/01/2012

אמא יקרה
    ממש עצוב לי לקרוא את מה שכתבת.
    יש לך ילד בריא לחלוטין שמתפתח יפה ומבין שאמא אוהבת זה לא מספיק בחיים. זה חשוב מאד בשנה הראשונה של החייים אחר כך צריך אנשים אחרים.
    מי שצריך רק את אמא שלו ואוהב רק את אמא שלו ומתייחס רק לאמא שלו לא יוכל להיות אדם עצמאי .הוא יהיה כל חייו תלוי באשה אחת.אמא, ולא יוכל ליצור קשרים טובים עם אחרים.
    את מתחילה להרגיש דיכאון של פרידהזה לא נכון ולא נחוץ .העצבות והחרדות שלך עלולות גם לעבור לילד שלך ואת זה את לא רוצה.
    כל מה שאת מתארת על הבן שלך אלה הם סימנים של ילד בריא .שמבין את החיים וחותר לעצמאות .
    תעודדי אותו לכך ואל תקנאי ואל תדכאי את הקשרים האחרים שהוא מפתח ובונה.
    אם תמשיכי להרגיש כך ולשדר קנאה ועצב את מסרסת אותו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה בבקשה

אמא
    25/01/2012

תודה רבה לא חשבתי על זה כך.
    אני אשנה את התנהגותי.
    זה נורמאלי בגילו שזה קורה ככה פתאום, זו התנהגות שלי ילדים בגילו?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה בבקשה - תגובה

טובי פלד
    25/01/2012

שלום רב
    זה נורמלי מאד ומצביע על רמת ביטחון עצמי גבוהה ועל צורך שלו להרחיב את המעל החברתי שלו.
    ילד צריך יותר מבן אדם אחד בחיים שלו . ככל שההכרות עם אחרים מגיעה מוקדם יותר ,יותר טוב. הוא מפתח מיומנויות חברתיות .
    מעניין אותי מאיכן הגיעה אליך המחשבה שאם את תעשי את רוב הטיפול בילד הוא לא יואהב אחרים וירצה את חברתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ובתשובה לשאלתך-

אמא
    25/01/2012

זה היה נראה לי ככה כי לאחותי יש שני פעוטות בגילאי 3 ושנה והם תמיד בכו כשהיא הולכת לא זזים ממנה מטר לא הולכים לאף אחד אחר
    וחשבתי שככה זה הנורמה

כשאני חושבת על זה- במחשבה שניה- הטיפול שלה בהם שונה לגמרי והיא לא חמה ומסורה כמוני, יכול להיות שבגלל זה היא לא נתנה להם את הבטחון המספק לחקור את העולם.
    שמחה לדעת שילדי הוא בטווח ההתפתחות התקינה ושנתתי לו בטחון ללכת גם "לא לאמא"

אני שמחה שהארת את תשומת לבי, תודה רבה
    בכל אופן הסיבה הנ"ל היא הסיבה שחשבתי שהנורמה היא "ילד היסטרי".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו