מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה קורה לי?אמא23/01/2012
שלום רב
אני אם לתינוק מקסים בן שנה ו-4 חודשים.
אני מטפלת בו בבית עד עכשיו, הוא אינו נמצא במסגרת
בזמן האחרון אני מרגישה שהוא פחות אוהב אותי, הוא כבר לא בוכה כשאני יוצאת מהבית, כשהוא רואה את סבא וסבתא שלו הוא מתלהב ומושיט להם ידיים, זה מעצבן אותי מאוד
הוא מתלהב כשהוא רואה אנשים אחרים למרות שאני מטפלת בו כל הזמן הזה, הוא לא אמור לרצות רק אליי? למה הוא רוצה לאנשים אחרים? אני מטפלת בו במסירות רבה ואבא שלו, בעלי, הולך לעבודה בבוקר וחוזר בערב, כשהוא נמצא בבית בערב והבן שלי רואה שהוא יוצא לזרוק זבל או משהו הוא מתחיל לצרוח, הוא נמצא עם אמא שלו אז ממה הוא נלחץ? אני לא מספיק טובה בשבילו?
בימים האחרונים כל הנושא הזה גרם לי להיות חסרת סבלנות ועצובה, אני ממש עצובה מזה ונראה לי שהוא מרגיש שאני עצובה, אני מרגישה כאילו הוא כבר לא אוהב אותי, אני אמא שלו!!! למה זה קורה לי? ולו?
אשמח לתשובה דחוף אני ממש מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אקבל תשובה בבקשה?
אמא24/01/2012תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה לי? - תגובה
טובי פלד25/01/2012אמא יקרה
ממש עצוב לי לקרוא את מה שכתבת.
יש לך ילד בריא לחלוטין שמתפתח יפה ומבין שאמא אוהבת זה לא מספיק בחיים. זה חשוב מאד בשנה הראשונה של החייים אחר כך צריך אנשים אחרים.
מי שצריך רק את אמא שלו ואוהב רק את אמא שלו ומתייחס רק לאמא שלו לא יוכל להיות אדם עצמאי .הוא יהיה כל חייו תלוי באשה אחת.אמא, ולא יוכל ליצור קשרים טובים עם אחרים.
את מתחילה להרגיש דיכאון של פרידהזה לא נכון ולא נחוץ .העצבות והחרדות שלך עלולות גם לעבור לילד שלך ואת זה את לא רוצה.
כל מה שאת מתארת על הבן שלך אלה הם סימנים של ילד בריא .שמבין את החיים וחותר לעצמאות .
תעודדי אותו לכך ואל תקנאי ואל תדכאי את הקשרים האחרים שהוא מפתח ובונה.
אם תמשיכי להרגיש כך ולשדר קנאה ועצב את מסרסת אותו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה בבקשה
אמא25/01/2012תודה רבה לא חשבתי על זה כך.
אני אשנה את התנהגותי.
זה נורמאלי בגילו שזה קורה ככה פתאום, זו התנהגות שלי ילדים בגילו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה בבקשה - תגובה
טובי פלד25/01/2012שלום רב
זה נורמלי מאד ומצביע על רמת ביטחון עצמי גבוהה ועל צורך שלו להרחיב את המעל החברתי שלו.
ילד צריך יותר מבן אדם אחד בחיים שלו . ככל שההכרות עם אחרים מגיעה מוקדם יותר ,יותר טוב. הוא מפתח מיומנויות חברתיות .
מעניין אותי מאיכן הגיעה אליך המחשבה שאם את תעשי את רוב הטיפול בילד הוא לא יואהב אחרים וירצה את חברתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ובתשובה לשאלתך-
אמא25/01/2012זה היה נראה לי ככה כי לאחותי יש שני פעוטות בגילאי 3 ושנה והם תמיד בכו כשהיא הולכת לא זזים ממנה מטר לא הולכים לאף אחד אחר
וחשבתי שככה זה הנורמה
כשאני חושבת על זה- במחשבה שניה- הטיפול שלה בהם שונה לגמרי והיא לא חמה ומסורה כמוני, יכול להיות שבגלל זה היא לא נתנה להם את הבטחון המספק לחקור את העולם.
שמחה לדעת שילדי הוא בטווח ההתפתחות התקינה ושנתתי לו בטחון ללכת גם "לא לאמא"
אני שמחה שהארת את תשומת לבי, תודה רבה
בכל אופן הסיבה הנ"ל היא הסיבה שחשבתי שהנורמה היא "ילד היסטרי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)