פעוטה בת שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוטה בת שנתיים
    אור
    29/01/2012

שלום,
    ילדתי בת שנתיים וחודשיים ולאחרונה היא "בשובבות" תופסת לי בחוזקה את הלחי, השיער ולפעמים מנסה להרביץ לי.
    כל הזמן הסברתי לה שאסור ולא נעים אך היא ממשיכה לעשות זאת.
    החלטתי להחזיק לה את הידיים בזמן שאני מסרקת אותה או עושה דבר מה אחר והסברתי לה שזה בגלל שהיא עושה דברים לא נעימים לאמא.
    ההתנהגות הלא נעימה פחתה אבל אני מרגישה שזה לא הדרך הנכונה, להשתמש בכוח מול כוח. מה ניתן לעשות אחרת?
    בתודה ראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוטה בת שנתיים

הוספת תגובה

• פעוטה בת שנתיים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    30/01/2012

שלום לך אימא יקרה
    אכן יש להפסיק את ההתנהגות ה"שובבה" בפיך והתוקפנית בשפה המקצועית.
    כיצד עושים זאת?
    בשלב הראשון אל תסתפקי בלא נעים אמרי במפורש אסור להרביץ, או אימא לא מרשה להרביץ- אסור/אימא לא מרשה למשוך בשיער, לצבוט בלחי, בכול פעם על פי הפעולה של הילדה.
    בשלב הבא כאשר היא בכול זאת מנסה למשוך בשיער נסי לעצור את היד עוד לפני שהיא מושכת או צובטת- וחזרי על האמירה בתקיפות אך לא בתוקפנות.
    יחד עם זאת השתדלי להעניק לה הרבה חום ואהבה בשעת משחק משותף, שוחחי עימה הקדישי לה תשומת לב חיובית במהלך השהות המשותפת שלכם. עודדי אותה כאשר היא עושה מעשים בכיוון הנכון לטעמך.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו