מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורים עייפיםאמא עייפה06/02/2012
שלום,
יש לי בת מקסימה בת שנה ו5 חודשים, שעד כה היו לי מעט בעיות שינה איתה אך מודה שלא חריגות, היא הייתה מתעוררת פעם אחת בלילה, אוכלת וחוזרת לישון. בשבתות הייתה מתעוררת ב 12 בצהריים (כמו ההורים שלה) ובאמת שהייתי מאושרת!!!.
לפני 3 חודשים+ גמלנו אותה מאוכל בלילה מה שגם הלך מצויין, היא הייתה הולכת לישון כשהיא ערה ונרדמת לבד. אך הבעיה התחילה בלילה היא הייתה מתעוררת עצבנית, היסטרית, בועטת, צורחת, נושכת את עצמה ושום דבר לא היה מרגיע אותה (פעם זה היה השלב שבו היינו מכינים לה בקבוק, היא הייתה נרגעת וחוזרת לישון)
היום היא מתעוררת בין 3-4 פעמים אם לא יותר! והרבה מהפעמים זה למוצץ וחוזרת לישון וההרגל של לקום בהיסטריה עדיין קיים וגם בתדירות גבוהה.
אנחנו מוצאים את עצמינו מותשים בלילות! היא פשוט ילדה אחרת! בעלי טוען שהיא ילדה עצבנית ועקשנית, אבל אני לא חושבת כך, אני ממש לא חושבת שהיא עצבנית ועקשנית כי אחרת זה היה מלווה אותה בהרבה תחומים ולא רק בשינה.
וכשאנחנו משכיבים אותה לישון ב 7 היא נרדמת ללא בכי, כך שאין משהו בחדר או בהרגלים שלה שמטריד אותה.
זה גורם להרבה ויכוחים ביני לבין בעלי ולרוב מתסכול! קשה לי ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה, אני משתדלת להיות מאוד חזקה במיוחד מול הבת שלי.. אבל אני באמת לא יודעת מה לעשות???
אשמח לתשובה מהירה... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים עייפים - תגובה
ד``ר אורה רבר07/02/2012שלום לך אימא מותשת
אכן קשה מאוד לקום מספר פעמים בלילה לפעוטה ולתפקד היטב במהלך היום.
על מנת שאוכל לתת מענה מתאים למצב, אשמח אם תעני על מספר שאלות:
האם הפעוטה הולכת למסגרת חינוכית? גן פעוטון, מטפלת
או שהיא נמצאת בטיפול אחד ההורים במהלך היום? ואם כן כיצד אתם מעבירים איתה את היום?
האם היא ישנה ביום? ואם כן באילו שעות?
מי קם בלילה כאשר היא מתעוררת ומה אתם עושים כאשר אתם קמים?
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותיך
אמא עייפה07/02/2012קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה אני דיי מיואשת וזה מנחם לדעת שיש מישהו להתייעץ איתו.
תמר הולכת לגן מגיל 4 חודשים ויש לה סדר יום, היא הולכת לישון צהריים בשעה 12-14 כשהיא חוזרת אני משחקת איתה, היא גם עצמאית וחייכנית ממש ילדה שמחה, קוראת ספרים, אני מקריאה לה, היא מדברת איתי (בשפה שלה) אנחנו מציירות, רוקדות, רואות קצת טלוויזיה.
בלילה לרוב אני הייתי מתעוררת אליה כאשר בחודשיים האחרונים בעלי גם היה קם מכיוון והיה בחופשת מחלה, אנחנו נכנסים נותנים לה מוצץ או מים נשארים איתה כמה דק' אני מדברת איתה אומרת לה שאני כאן ואחרי זה יוצאת כאשר אני אומרת לה אני יוצאת ואחזור עוד כמה דק', בעלי עושה את אותו תהליך רק שהוא מלטף אותה, מה שלא עוזר כשהיא בקירזה.. אני מעדיפה לא לגעת בה כי גם זה מכעיס אותה וגם כי נראה לפעמים שבעלי ממש מבקש ממנה לחזור לישון ולי לעיתים זה נראה כחולשה, הוא שואל אותה מה יש לה ומבקש ממנה לישון.
בשבוע האחרון היא משתעלת ולוקחת סטרואידים שיקלו על הנשימה שלה.
היום כשהיא היתה עצבנית היא ממש נשכה את עצמה, אני לא יודעת מה לעשות, מצאתי את עצמי כמעט ובוכה מולה-מה שלא קורה, אבל בדקה ה90 תפסתי את עצמי ובשארית כוחותיי ניסיתי להרגיע אותה..
מה אנחנו יכולים עוד לעשות?
לפעמים נראה לי כי אולי בתקופה האחרונה אנחנו הרגלנו אותה מבלי לשים לה שאנחנו נכנסים בכל פעם שהיא מצייצת, כי לפני זה היא לא הייתה מתעוררת כ"כ הרבה.
אם היא בוכה מתוך שינה ואנחנו לא ישר מגיעים היא כבר נהיית ממש עצבנית ואז אין סיכוי להרדים אותה.. מה גם שמוזר להגיד שלא נעים לי גם מהשכנים?..
אני מותשת.. ועכשיו שאנחנו חושבים על עוד ילד אני ממש נלחצת כי אני מוצאת את עצמי עייפה כ"כ..
אשמח לתשובתך המהירה..
ושוב תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותיך - תגובה
ד``ר אורה רבר08/02/2012שלום לך אימא יקרה
קודם כול תודה על התשובות המפורטות שמסיעות מאוד להבין את המצב.
ראשית מחלות: מתוך דבריך עולה כי גם אישך וגם ביתך חלו בתקופה זו. גם ילדים צעירים וגם מבוגרים מתקשים להתמודד עם מחלה בשעות הלילה, בעיקר אם היא מלווה בקשיי נשימה הגורמים להתעוררויות רבות. ביתך לא ממש מבינה מה עובר עליה היא מתעוררת בשל אף סתום או שיעול ומתקשה להירדם, ואז הופכת לעצבנית, מה שבא לידי ביטוי גם בנשיכות ובצרחות.
לגבי אישך אני מקווה כי גם הוא חלה באחת ממחלות החורף הלא נעימות החולפות מעצמן.
אז מה עושים?
כול עוד הפעוטה משתעלת/מנוזלת אל תתייחסו לשינה שלה כ"בעיית שינה", אלא כקושי הנובע מהמחלה. ולכן כאשר היא בוכה גשו אליה ללא דיבורים מיותרים. אפשר לזמזם שיר ערש, לומר משפט אחד מרגיע כמו: "אימא/אבא פה חזרי לישון מתוקה". בקול מאוד רגוע ושקט. אחר כך הישארו עימה עד שתירדם. העמידו בחדרה כיסא/כורסא/מיטה על מנת שתוכלו לשבת לידיה מכוסים ורגועים. התייעצו עם הרופא בנוגע למכשיר אדים, שלעיתים קרובות מקל מאוד על הנשימה.
הכי חשוב שתשדרו רוגע, ומיד לאחר ההשכבה החוזרת במיטה, (שתעשה בעדינות, ברוגע, אפשר להוסיף נשיקה ומספר ליטופים קלים, אם הם נעימים לילדתכם), בהמשך הימנעו ממגע גופני ומקשר עין.
על פי התיאור שלך באמת עושה רושם שיש לכם ילדה רגועה, מפותחת יפה ושמחה, וקשיי השינה נובעים מהמחלה.
בהצלחה ובאיחולי שינה רגועה אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים עייפים - תגובה
טובי פלד08/02/2012אמא עייפה שלום
את ובעלך לא אשמים . הכניסו לכם בראש את עניין הרגלי השינה כדבר קדוש וכאילו תלוי בהורים.
אצל הבת שלך הפרעת השינה נובעת משינוי הרגלי התזונה.מערכת העיכול אינה סדירה ,אין בה את כל המרכיבים כמו חידקים טובים שעושים את העיכול יעיל.
לדעתי אתם צריכים להבין שהפתרון לשינה טובה במקרה שלכם תלוי בתזונה נכונה או במוכנות של הגוף לעיכול המזון שאתם נותנים לה.אין טוב יותר מאשר חלב אם.
הבת שלכם סובלת בלילות מבעיות עיכול ושום הרגלי שינה לא יועילו.
הטעות היא תרבותית כללית כי אנחנו מתערבים בטבע ברגל גסה.
גם הרפואה מגיעה למסקנות כאלה רק בשנים האחרונות אבל זה לא הגיע לתודעה הכללית.
אל תכעסו על הילדה שלכם ואל תענישו אותה בגלל בעיות העיכול שלה.אל תענישו גם את עצמכם במריבות ,נסו למצוא פתרון תזונתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)