התקפי זעם באמבטיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם באמבטיה
    מיקה
    07/02/2012

שלום,
    לבן שלנו, איתי, מלאו לאחרונה שנה ושמונה חודשים.
    לפני כחודש נולד לנו בן נוסף. אני מציינת עובדה זו מראש כי אני מניחה שגם היא קשורה לנושא...

בכל מקרה, איתי בד"כ אוהב לעשות אמבטיה. הוא נכנס בקלות, משחק באמבטיה וגם יוצא בלי בעיות. בד"כ בעלי הוא זה שעושה לו את האמבטיה.

בשבועיים האחרונים (אולי קצת יותר) האמבטיות הפכו להיות סיוט...
    הוא מסרב להכנס, להוריד בגדים.. הוא בוכה, צועק וזועם, לא מוכן לשבת (בעלי מתעקש איתו כי הוא מפחד שהוא יחליק) וזה הופך להיות מלחמה בינו לבין אביו...

בעלי ניסה הכל... להסיח את דעתו, לשיר לו שירים, לשפוך את כל הצעצועים לתוך האמבטיה... כשזה לא עובד, הוא מנסה להיות אסרטיבי איתו ולהתעקש איתו שישב (איתי כל הזמן מנסה לצאת החוצה).

יש לי מספר שאלות לגבי כיצד כדאי לנו לנהוג -
    1. האם כדאי להרפות לתקופה מסויימת (כלומר להניח לזה) ושאני אעשה לו את האמבטיות (לי הוא בד"כ לא עושה בעיות נכון לעכשיו...) או שכדאי להמשיך ולהתמיד בזה שבעלי יעשה לו את האמבטיות?
    2. האם כשאיתי מתחיל לצעוק ולבכות ולנסות לצאת מהאמבטיה, להתעקש איתו שישאר באמבטיה או שכדאי פשוט להוציא אותו ולהגיד לו ברצינות משהו בסגנון "ככה לא נעים לי לעשות לך אמבטיה ולכן אתה הולך ישר לישון"
    3. איך בעלי צריך להגיב אחרי שכבר נגמרה האמבטיה והוא נפרד ממנו לשינה - האם הוא צריך להראות כועס/רציני או שהוא להיפרד ממנו כרגיל כאילו כלום לא קרה
    (אני פשוט דואגת שתגובה חריפה שצד בעלי תשפיע על שנת הלילה של איתי)
    4. איך אני אמורה להגיב כשאני נפרדת ממנו לשינה - האם גם אני להיות רצינית כדי להראות לאיתי שאני ואבא שלו אחידים בתגובה שלנו, או להפרד ממנו לשינה כאילו שום דבר לא קרה (זאת אומרת להשאיר את זה בינו לבין אביו ולא להתערב)

בקיצור - מה הדרך הטובה ביותר להגיב????
    תודה רבה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם באמבטיה

הוספת תגובה

• התקפי זעם באמבטיה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    08/02/2012

שלום לך אימא יקרה ומזל טוב
    קרוב לוודאי שהקשיים שהתעוררו לאחרונה קשורים להולדת אחיו הצעיר. יחד עם זאת בנך גם נכנס לגיל המרד הראשון מה שמכונה לעיתים קרובות גם בשם "גיל שנתיים האיום" . ושני המאורעות יחד ההתפתחותי יחד עם הסביבתי החריפו את הבעיה.
    אני שמחה שהרחבת את הדיון ושאלת כמה שאלות קונקרטיות אנסה להשיב עליהן:
    מכוון שאני יוצאת מנקודת הנחה שבניך רוצה "קצת יותר אימא" יכול להיות פיתרון טוב שאת זאת שתעשי לו את האמבטיה ותשכיבי אותו לישון, ובשעה זו אישך יטפל ויתקשר לתינוק.
    בנוגע ליתר השאלות:
    אפשר לעשות אמבטיה קצרה מאוד, אפשר גם לעבור ל"טוש" מהיר אם איתי מעדיף זאת.
    לעולם לא לכעוס על ילד לפני השינה. שעת ההשכבה חייבת להיות רגועה על מנת ששנת הלילה תהיה רגועה.
    נסו להקדיש לאיתי זמן בשעות היום, עדיף שגם את תמצאי זמן להקדיש לו בשעות היום ללא התינוק, ואם זה לא ניתן שעת ההשכבה והאמבטיה יכולות כאמור להיות זמן מיוחד רק שלכם
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו