מציצת אצבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מציצת אצבע
    כלנית
    11/03/2012

הי, הבת שלי בת 3 וחצי- לפני כחצי שנה נגמלה ממוצץ, לא בכוח- פשוט יום אחד נעלם המוצץ מהגן ומשם התחילה גמילה- אני חייבת לציין לא קשה במיוחד.
    בימים האחרונים שמתי לב שהיא מתחילה למצוץ אצבע, בלילה, סתם יושבת מול הטלוויזיה עם אצבע בפה. איך אני מונעת את זה? אני מנסה להסביר לה שזה לא בריא לשיניים ושלא כדאי...אבל עדיין זה לא עובד- האם יש דרך למנוע או פשוט לקבל את זה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע

הוספת תגובה

• מציצת אצבע - תגובה

ד``ר אורה רבר
    24/03/2012

שלום לך אימא יקרה
    אכן גמילה ממציצת אצבע היא קשה ביותר. בשל העובדה שהאצבע היא חלק ממנה ותמיד איתה.
    כך שלא תוכלי לגמול אותה ממציצת אצבע בלילה. במהלך היום כאשר את רואה אותה מוצצת אצבע, עברי לידה והוצאי את האצבע מהפה, כדרך אגב, ברכות. נסי להעסיק אותה במשהו מרגיע אחר, ליטוף, חיבוק,קריאת סיפור, שיחה רגועה ועוד. חפשי ספר ילדים העוסק בנושא והקריאי לה מתוכו. אפשרי לה לשאול שאלות, שוחחו על הספר. ניתן להציע כוס מים, או פרי שניתן למצוץ- כמו פלחי קלמנטינה, חתיכות אפרסק, תות. אין טעם בכול פעם לחזור מחדש על ההסבר בנוגע לשיניים ועוד. הסברת פעם אחת והיא הבינה אך היא מתקשה להיגמל.
    נסי במהלך היו לגלות כלפיה הרבה גילויים של חום ואהבה, עודדי אותה ככול שניתן על התנהגותה הבוגרת....
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו