ילדה בת שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנתיים וחצי
    אורי
    20/03/2012

שלום,
    בתי בת שנתיים וארבעה חודשים.
    היא ילדה אנרגטית, שמחה, דעתנית ועקשנית.
    בזמן האחרון, אני נתקלת יותר ויותר בקשיים עם ילדתי.
    היא מסרבת להכנס לטיולון בחזרה מהגן ומסרבת להחליף בגדים, להתקלח לאכול בצורה מסודרת וכל התהליך מלווה בהמון בכי, הרבה "לא רוצה", שכיבה על הרצפה והתנגדויות.
    לפעמים אני מחבקת אותה חזק ואומרת לה שתרגע וצריך להתארגן לפני שינה ולפעמים זה לא עוזר כך שבלי מילים אני מחליפה לה בגדים ומקלחת אותה כשהיא בוכה ומתנגדת ואז לאט לאט היא נרגעת כשאני מסיחה את דעתה בדברים אחרים.
    מה הדרך הטובה ביותר "לרכך" את ההתנגדויות האלו?
    למה היא מתנגדת כלכך? אולי אני לא מספיק אסרטיבית או חד משמעית?
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים וחצי - תגובה

ד``ר אורה רבר
    24/03/2012

שלום לך אימא יקרה
    בחרתי להתחיל בשאלה האחרונה שלך- למה היא מתנגדת כול כך?
    בגיל זה ילדתך נמצאת במה שהפסיכולוגים מכנים "גיל המרד הראשון" או מה שמכונה בפי העם "גיל שנתיים האיום". כלומר התנהגות ילדתך נורמטיבית לחלוטין לגיל שלה. בגיל זה היא מודעת לעובדה שהיא נפרדת מהוריה, שיש לה רצונות משלה, והיא מתאמנת להיות עצמאית.
    אז מה עושים?
    בכול מה שניתן מעודדים את העצמאות שלה- כמו אכילה עצמאית, התלבשות עצמאית ועוד, בכול מה שלא ניתן או לא מתאים מבקשים מסבירים בצורה ברורה וחד משמעית, (כפי שציינת),פעם אחת, ובשנייה עושים מה שנחוץ באסרטיביות. ניתן להשתמש בטכניקת " הסחת הדעת" כפי שאת עושה. בכול מקרה מפעילים כוח מינימאלי, רק זה הנחוץ על מנת להושיבה בעגלה למשל. כאשר היא נתקפת בהתקף זעם לא משכנעים מחכים בסבלנות עד שיעבור, בכול מקרה לא מוותרים בעקבות התקף הזעם על מנת "להשקיט את המצב".
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו