מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות דחופהשלי20/03/2012
שלום רב,
יש לי ילדה מדהימה בת שנה ו-5 ואני בהריון מתקדם מאוד (חודש הבא צריכה ללדת)
מה שקורה זה שבחודשים האחרונים היא לא מסוגלת להיות בלעדיי זאת אומרת שאם אני בסביבה אז היא צריכה תמיד תמיד להיות עליי או שאני ירים אותה או לשחק איתה (משהו שהיא לא היתה עושה עד לפני כמה זמן..) אני לא מסוגלת לעשות כלום בבית מהרגע שאני מביאה אותה מהגן ועד השינה כולל!
אם בעלי נמצא בבית ורוצה להיות איתה, לשחק איתה, או להוציא אותה לגינה הציבורית עם האופניים ואני בסביבה בשום פנים ואופן זה לא יקרה היא מתחילה להשתולל ולבכות, כל עוד אני בסביבה אז אני צריכה לעשות הכול אם זהלשחק איתה, להוציא אותה, לקלח אותה להאכיל אותה ולהרדים אותה לא שיש לי בעיה זו הילדה שלי ואני אוהבת אותה יותר מכול אבל לפעמים אני רוצה שגם בעלי ינסה לעזור לי בזה והיא לא נותנת בשום פנים ואופן (והוא תמיד מנסה!!!) אם אני מבקשת ממנה שתתן חיבוק או נשיקה לאבא היא מבצעת את זה ברצון אך העיקר שאני אהיה בזווית העין שלה הדגשתי שאני בהריון כי אני לא יודעת אם זה בגלל זה, כי אנחנו מסבירים לה תמיד שיש תינוק בבטן של אמא
אנא עזרתך....
איך אוכל להתמודד עם המצב ומה אוכל לעשות שהיא תהיה עצמאית וכמובן שהיא לא תיקח כל כך קשה את הגעתו של תינוק לעולם...
בברכה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות דחופה - תגובה
ד``ר אורה רבר24/03/2012שלום לך שלי היקרה
ביתך הפעוטה חשה שמשהו עומד להשתנות, טוב עשיתם שדיברתם על הלידה הקרובה. כדאי להיעזר בספרי ילדים המתאימים לגיל הילדה.
ועכשיו לטיפול בהתנהגות: אכן יש להרגיל את הילדה לטיפול של אבא. אם קשה לה כאשר את בבית צאי מהבית והשאירי אותה עם אבא- אפשר לבקר את השכנה או לעשות כול פעילות מחוץ לבית המתאימה לך.
אמרי משהו כמו אימא הולכת אבא ישחק איתך, או ירחץ אותך או ....... צאי מהבית סגרי את הדלת, אל תתעכבי. כאשר הילדה תישאר עם אבא קרוב לודאי שתצרח בהתחלה, אך את יודעת שהיא נשארה בידיים טובות, עם מישהו שאפשר לסמוך עליו. עזבי את הבית ותני להם להתקרב זה לזה. אחרי כמה פעמים המצב ישתפר והקשר שייווצר בניהם יתמיד לאורך זמן.
אחר כך אפשרי להם לצאת לגינה יחד, גם אם הילדה לא רוצה. תני לאישך לקחת אותה על הידים גם את תצרח, וסגרי את הדלת מתוך ביטחון שאת עושה רק טוב לכולכם. אפרי להם להתקרב זה לזה.
בהצלחה ובאיחולי לידה קלה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שלי26/03/2012תודה רבה על תשובתך,
כך אעשה
בברכה
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)