אצבע פתאום בגיל 4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אצבע פתאום בגיל 4
    כלנית
    18/04/2012

אני אתחיל מהתחלה כדי שהכל יהיה ברור- יש לי ילדה בת 4 וילדה בת שנה. הבת 4 נגמלה מחיתולים לפני שנה וחצי בערך וממוצץ נגמלה לפני כחצי שנה.
    פתאום כנראה נפל לה האסימון שיש תינוקת בבית (שדרך אגב התינוקת בלי אצבע ובלי מוצץ)והתחילה למצוץ אצבע, ניסיתי להתעלם וניסיתי להסביר זה לא בריא לשיניים - אבל אני יודעת שלרוב התגובות הישירות לזה שאני רואה את האצבע הם שאני מתעצבנת עליה ולא מסכימה- פשוט אינסטינקט-לא בא לי שתתחיל למצוץ אצבע - יש לה חברה טובה בגן שמוצצת אצבע וגם דודה בת 21 שמוצצת אצבע ובכל פעם כשאני מנסה להסביר היא נותנת לי את הדוגמאות של הבנות האחרות. כמו כן בזמן האחרון התחיל לברוח לה פיפי בתחתונים כל הזמן אבל ממש ב90% מהפעמים שיש לה פיפי הוא בורח לפני כן.
    מה עושים? איך אני מתמודדת עם זה ?
    אשמח לכל עצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אצבע פתאום בגיל 4

הוספת תגובה

• אצבע פתאום בגיל 4 - תגובה

ד``ר אורה רבר
    18/04/2012

שלום לך אימא יקרה
    נראה לי שביתך מפגינה את הצורך שלה בתשומת לב באמצעות מציצת האצבע ובריחת הפיפי.
    מה עושים?
    נותנים תשומת לב - הקדישי לביתך הבכורה כמחצית השעה ביום לבד ללא אחותה הקטנה- אפשר לשחק יחד להשתעשע, לצאת לרכב על אופניים, ללכת לאכול גלידה. רק שתיכן. רצוי שגם בן זוגך יקדיש לבכורה בנפרד לפחות פעמים בשבוע.
    עודדי אותה על כול התנהגות בוגרת. התעניני בה והקשיבי לה.
    בנוגע למהאצבע- הסברת הרבה פעמים היא מבינה וממשיכה, אין טעם להמשיך ולהסביר. נסי כמה שניתן להתעלם מהתופעה החדשה בתקווה שתיכחד עם הזמן כאשר תרגיש אהובה ומשמעותית במשפחה.
    בנוגע לבריחת הפיפי - ברור שהיא מסוגלת לשלוט וזוהי התנהגות של דווקא- כלומר התעלמי, אל תתיחסי, כאשר היא רטובה הצעי לה ללכת לקחת תחתונים ומכנסיים נקיים מהארון. אל תכעסי אל תטיפי מוסר. אם מסרבת להחליף בעצמה החליפי לה את.
    כאשר תרגיש בטוחה יותר באהבתכם ותשומת הלב שלכם אליה קרוב לודאי ששתי ההתנהגויות החדשות תעבורנה מאילהן, עם הרבה סבלנות עיקביות וללא כעסים ועונשים.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו