בן שנתיים,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים,
    צליל
    26/04/2012

בוקר טוב לכם, נעזרתי בכם ואבקש שוב עזרה, אני אמא לבן שנתיים, ילד טוב ששובב לגילו, ואני מנסה כמה שיותר להעמיד גבולות, כשמביאה אותו מהגן ב4, (חורף ישבנו בבית)עכשיו יוצאת לגינה ואז מתחילה החגיגה אחרי 4דקות יוצא מהעגלה, ולא מוכן ללכת יד ביד, אולי 2,3,דקות לאחר מכן רוצה על היד לפעמים זה די זמן ואין לי כח, קושרת אותו בעגלה לא יודעת איך יוצא, משם,אולי אני לא בסדר, אבל מנסה לשחד, בפרי, במבה, מים, רק שישב, עד לגן אני בלחץ עם העגלה טסה מהר שלא יצא, , מה עושים כבר אי אפשר לטייל בהנאה,(שלא נדבר על סופר או כל מקום אחר שנמנעת לחלוטין לצאת איתו)דבר שני משחקים לגילו, קנו לו ליום ההולדת, יושב דקה וקם, ואז רק משתולל בבית, אבל צפיה בטלויזיה כן רואה, ודבר שלישי כשאוכל פתאום נזכר שיש איזה משהו בחדר קם והולך, (אני בתחילת ההריון ודי עייפה, וקשה לי על היד), אנא עיזרו לי,באמת שדי קשה לי, סליחה על המגילה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים,

הוספת תגובה

• בן שנתיים, - תגובה

ד``ר אורה רבר
    01/05/2012

שלום לך אימא יקרה
    אכן בנך בודק גבולות ועליך ללמוד להציב אותם. ראשית חשוב שתביני בשביל מה צריך גבולות?
    צריך להציב גבולות על מנת ליצור אצל הילד ציפיות ברורות- ידע מה מותר ומה אסור. שהילד ילמד לדחות סיפוקים, ירגיש יציב ובטוח. על מנת שהחברה האנושית תוכל להתקיים. על מנת שהילד יוכל להשתלב בה.
    לאחר שהשתכנעת בחשיבות הצבת הגבולות מה רצוי שתעשי?
    כאשר הילד עושה דברים מסוכנים, על פי תפיסתך, אל תאפשרי לו. ראשית הסבירו לו במילים שיבין מדוע אסור, ואחר כך מנעי ממנו את עשיית הדבר המסוכן. זכותו להביע את מורת רוחו, את יכולה להתעלם מהצעקות, בכול מקרה לא לאפשר לו לעשות את מה שמסוכן.
    ולשאלותיך הספציפיות: הושיבי אותו בעגלה רק כאשר את חייבת. כאשר מגיעים לגינה שחררי אותו מהעגלה. בגינה עליו לרוץ להשתולל לעלות על המתקנים המתאימים לגילו ולא לשבת בעגלה. אם קשה לך בשלב זה של ההיריון, מצאי מישהו אחר שייקח את הילד לגינה ויאפשר לו את כול הפעילויות המתאימות לגינה.
    בדרך לגינה קשרי אותו בעגלה, התייעצי במומחים, אולי בחנויות המוכרות עגלות, כיצד ניתן לקשור את הילד כך שלא יוכל לצאת מהעגלה בכוחות עצמו.
    אל תשחדי בוודאי לא באוכל זוהי למידה לא טובה לעתיד. חשוב לזכור כי יוצאים לגינה על מנת לעשות את הפעילויות המתאימות לגינה ולא על מנת לשבת בעגלה. בשלב זה אל תלכי איתו לסופר או לכול מקום שבו עליו לשבת קשור לעגלה.
    בנוגע למשחקים להרבה ילדים קשה לשבת על משחק יותר מכמה דקות, אל תכריחי , שבי דקה או שתיים, ותני לו להוציא מרץ. הטלוויזיה היא פיתרון קל- אך חשוב לא להצמיד את הילד לטלוויזיה לזמן ארוך. צפייה של כמה דקות פעם עד פעמים ביום היא המינון הנכון.
    אוכל- כאשר את מגישה אוכל אמרי לו שיושבים לאכול ולא קמים. הוסיפי כי אם יקום תביני שהוא סיים את האוכל ותפני את הצלחת שלו מהשולחן.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובה שנתת לי,

צליל
    02/05/2012

תודה אשתדל לעשות זאת, לגבי טלויזיה כשבא מ4עד שנרדם מה עושים איתו? משחקים לא באים בחשבון מבחינתו עכשיו מזג אוויר טוב אפשר לגינה בחורף? מה עושים? אם לא משחק במשחקים והטלויזיה כבויה אם איך מתנהגים עימו?זה שאלתי, אין לו מה לעשות מ4עד 9שנרדם אז מדליקה מכבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדר אורה, לגבי צפייה בטלויזיה

צליל
    10/05/2012

שלום אורה רבר ציינת שלא בריא טלויזיה אבל בחורף הקר שהיה לא יכולתי לקחת את בני לגן השעשועים וכל מה שרצה זה לסדר את הבית אם את מבינה לא ישב בקושי 5דקות על משחק על משהו , על ספר שאקקרא לו, אז איך הייתי אמורה להעביר את אחהצ ללא טלויזיה כלל?אשמח לייעוץ,בלי נדר לגבי לעתיד (כשיהיה לי עוד ילד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדר אורה, לגבי צפייה בטלויזיה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    14/05/2012

שלום לך אימא יקרה
    כפי שאמרתי טלוויזיה הוא פיתרון קל אך צריך להיות במינון הנכון. כלומר לא יותר ממחצית השעה ביום, ביום קשה במיוחד היתי מתפשרת על שעה אך בשום פנים לא ברצף.
    את והסובבים את הילד צריכים ללמוד להעסיק את הילד.
    בקיץ גן השעשועים הוא פיתרון מצוין. אך כפי שאמרתי יש לרוץ אחריו ולשמור עליו, לא להושיבו בעגלה. אם קשה לך היעזרי במישהו שיכול לצאת איתו על מנת שיוציא מרץ בחוץ.
    כאשר אתם יחד בבית נסי לשלב אותו בפעיליות של הבית. הוא יכול לסייע לשים כביסה במכונה, להוציא אותה לגיגית מתאימה, לסדר את הצעצועים יחד איתך, או מישהו אחר, לעזור לערוך את השולחן, להניח כפות וצלחות. פעוטות מאוד אוהבים להרגיש שהם נחוצים ומשמעותיים בבית, עודדי אותו על כול עזרה מצידו.
    אפשר לקרוא ספר, להתבונן בציורים ולספר מה רואים, לשחק במשחקים גם אם בהתחלה זה כמה דקות בלבד
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו