קשיים בגמילה חלקית מהנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בגמילה חלקית מהנקה
    הדר
    15/05/2012

שלום

בני כמעט בן שבעה חודשים, בשבועות האחרונים, כחלק מההכנה לקראת חזרתי לעבודה, אני מנסה להעביר אותו לבקבוק.
    יש לציין שהילד היה לוקח בקבוק עם חלב שאוב בלי בעיה, אך לאחרונה הפסיק (אני מנסה לרוב לתת לו סימילאק ללא הצלחה, ואז עוברת לחלב שאוב...גם ללא הצלחה.)
    במקרה הטוב הוא לוקח כמה לגימות ומפסיק, במקרה הרע הוא מתחיל לבכות ברגע שהוא רואה את הבקבוק.
    בנוסף, הקטנצ'יק היה אוכל ארוחת מוצקים אחת ביום (וממש התלהב ממנה), כשניסינו להעביר אותו לשתי ארוחות מוצקים ביום נתקלנו בסירוב גורף, וכעת הוא לא מוכן לאכול שום דבר בכפית (מסובב את הראש, סוגר את הפה, ואם הסכים כבר להכניס מעט מזון לפיו עושה פרצוף של "בא לי להקיא").
    יש לציין שלא ניסינו בקבוק ומוצקים יחד. ז"א, לא היו הרבה שינויים בבת אחת. ניסינו מוצקים, וכשראינו שזה לא הולך ניסינו בקבוק (משום שאני חייבת לחזור לעבודה בתחילת החודש, והייתי רוצה שהוא יהיה מסוגל לאכול מבקבוק עד אז בכדי שהמעבר לא יהיה טראומטי מאוד עבורו.)
    בנוסף, ניסיתי פעם אחת להשאיר אותו אצל סבא וסבתא שלו, ולראות אם מהם הוא מוכן לקחת בקבוק. גם הניסיון הזה נכשל, והוא פשוט לא אכל כלום משמונה בבוקר עד שתיים וחצי בצהריים כשהגעתי.
    בפעמים המעטות שכן ניסה לקחת מעט מהבקבוק זה היה כשאני נתתי לו...אף אחד אחר לא מצליח אפילו לגרום לו לנסות...אפילו לא בעלי.
    ברור לי שהסירוב שלו הוא מטעמים רגשיים ופסיכולוגיים. אולי הוא מרגיש שאני מתכננת לחזור לעבודה וכתגובה רוצה רק אותי רוב הזמן.
    השאלה היא איך אפשר לגרום לתהליך להיות עבורו כמה שפחות טראומטי?
    אציין שאני לא מתכננת להפסיק להניק אותו בכלל, אלא רק כשאני בעבודה.

תודה מראש, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בגמילה חלקית מהנקה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר אורה רבר
    16/05/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_תזונת_תינוקות' id=link]תזונת תינוקות[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו