דבקות במוצץ- תלותיות יתר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דבקות במוצץ- תלותיות יתר?
    שרון
    19/05/2012

שלום,
    אני אם יחידנית. בתי בת שנה ועשרה חודשים, ורבלית ומפותחת מבחינה מוטורית. מאז ומעולם היא רוצה את המוצץ שלה בפה כל שעות הערות (והשינה), אינה מוכנה לוותר עליו ומתרגזת כשאני מנסה לקחת אותו. אני שמה לב שהתנהגות כזו בגילה אינה נורמטיבית- במעון שהיא הולכת אליו הילדים מסתובבים ללא מוצץ וכך גם ילדים אחרים.

שמתי לב שהיא גם עדיין אוהבת להכניס לפה כל מיני דברים שהיא מוצאת בגינה ובחוץ, ואין התקדמות בתחום הזה איתה.

בנוסף, היא מסרבת לישון מבלי שאחזיק את ידה או אלטף את ראשה, ואני הסכמתי לכך. בבוקר היא מתעוררת בחמש ועוברת למיטה שלי כדבר שבשגרה.

כל הסימנים האלה מטרידים אותי: האם היא תלותית מדי? האם אינה עוברת יפה את השלב האוראלי? מה עלי לעשות כדי לעודד גמילה מהמוצץ והכנסת דברים לפה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דבקות במוצץ- תלותיות יתר?

הוספת תגובה

• דבקות במוצץ- תלותיות יתר? - תגובה

ד``ר אורה רבר
    20/05/2012

שלום לך אימא יקרה
    כול התופעות שאת מתארת הינן נורמטיביות לגילה ואי ההשתחררות מהן נובעת ככול הנראה מחינוך. כלומר עליך להקנות לביתך הרגלים חדשים שיעבירו אותה לשלב של עצמאות גדולה יותר. התחילי לגמול אותה ממוצץ, מוצץ שייך רק למיטה- כלומר אפשרי מוצץ רק בשעת ההשכבה במיטה בלילה ובשעת מנוחת הצהרים.
    כאשר מכניסה דברים שבגינה לפה אמרי לא/אסור בקול סמכותי ותקיף, (לא בתוקפנות), זה חלק מהצבת גבולות. כאשר את משכיבה אותה לישון אל תתני לה את היד אימרי שבי לידה אם יש בכך צורך אך אל תאפשרי לה להתחבר אליך פיזית בשום דרך, על מנת שהשינה שלה לא תהיה תלויה בך, דרך אגב אני מבינה שהיא ישנה היטב בגן ללא היד שלך. כאשר מתעוררת בבוקר אל תכניסי אותה למיטה שלך או שתחליטי שזה כבר בוקר והתחילי את פעילויות הבוקר או שתחזירי אותה למיטה שלה ושוב שבי לידה ללא מגע פבינכן
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו