בכי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי
    סמדר
    29/05/2012

הבת שלי כמעט בת 3, ילדה טובה ומקסימה
    אנחנו מציבים גבולות ועומדים על מה שחשוב בעיננו וביחד עם זאת המון חיזוקים, אהבה וחום. לפני 4 חודשים נולדה לה אחות והיא בסה"כ בסדר גמור, כמובן שנדרשת יותר תשומת לב וסבלנות מצידנו...
    לאחרונה גם בגלל הגיל ואני מניחה גם בגלל האחות היא פחות מדברת ויותר בוכה וצורחת כשלא מקבלת משהו כפי שרצתה.
    למשל אם היינו בחנות ולא הסכמתי לה לאכול משהו או אחרי הגן לא הסכמתי לה ללכת למקום כלושהוא היא מתחילה לבכות ולצרוח
    התגובה שלי ושל בעלי מאוד עקבית וכך הייתה תמיד, אנחנו לא מתרגשים, לא מוותרים על מה שאמרנו, לא מגיבים לבכי בעודף תשומת לב
    בד"כ אומרים לה ש"קשה לנו לעזור לה ככה ואנחנו מחכים שהיא תדבר ותסביר את עצמה"
    אם היא ממשיכה, אנחנו חוזרים על כך בצורה רגועה, אם ממשיכה אנחנו פשוט חוזרים הביתה והיא לא מקבלת את מה שרצתה, יכולה לבכות כל הדרך הביתה ואני מתעלמת מהבכי.
    עשיתי לה בערב שיחה ואמרתי לה שאנחנו רוצים לעזור לה ללמוד לדבר במקום לבכות ואם היא תבכה אנחנו נגיד לה פעם אחת שקשה לעזור לה ככה וזה יהיה הסימן שלנו שהיא תדע שהיא צריכה לדבר ולא לבכות, כמובן למחרת זה חזר על עצמו...
    השאלה שלי אם ברגע הזה היא לא זקוקה לנו כהורה...וההתעלמות היא לאו דווקא נכונה?
    לפעמים אני כן מחבקת אותה ואומרת לה שאני רוצה לעזור לה כשהיא תדבר איתי
    איך נכון להגיב ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי

הוספת תגובה

• אני לא מאמינה, בדיוק כך אצלי

דידי
    30/05/2012

רק שאצלי מדובר בילד בן שנתיים ושלושה חודשים, והאח הקטן שלו בן שנה היום.
    אנו נוהגים בדיוק כמוך ומאוד מאוד (!!!) אשמח, כמוך, לקבל הכוונה ו/או דעה.
    טוב, לפחות "צרת רבים חצי נחמה", לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מאמינה, בדיוק כך אצלי - תגובה

טובי פלד
    30/05/2012

שלום רב
    במקרים כאלה רק להמשיך להתעלם ולא לדבר יותר מלה.רק לשתוק.
    זו הדרך הטובה ביותר לשנות את ההתנהגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל זה ממש לא עוזר!!!

דידי
    30/05/2012

ותאמין לי, אנו מנסים את זה כבר כשלושה חודשים!!! פשוט לא עוזר ולא מתקדם לשום כיוון.
    מיואשים, עייפים ומתוסכלים לגמרי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל זה ממש לא עוזר!!! - תגובה

טובי פלד
    31/05/2012

שלום דידי
    כדי לדעת מדוע זה לא עוזר ספרי בדיוק ובפירוט על התנהגות הילד והתגובות שלכם וגם על הרקע שלו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלן ההשתלשלות....

דידי
    01/06/2012

לאורך זמן מה (כשלושה חודשים אקוטיים), בעיקר בשעות הבוקר, כל ההתארגנות לגן אורכת זמן רב וגוזלת מאיתנו ההורים אנרגיות רבות ובעיקר זמן יקר.
    כל מה שאנו עושים או מבקשים ממנו - גורם לו לבכות או לאנטי כלשהו.
    בדרך כלל, בבוקר הוא שותה שוקו ואוכל ביסקוויט באופן קבוע.
    ובשלושה החודשים האחרונים כשאנו מציעים או מגישים לו את השוקו, הוא זורק את הבקבוק. בלי מילים אנו מחזירים לו, וכשהוא מסרב ועושה פוזות אנו מניחים על השולחן לידו (הוא יושב על הכיסא שלו ולא יכול לרדת לבד) אבל כן מגיע לבקבוק אם הוא רוצה. ואז הוא מתחיל לבכות, ו-כן רוצה, לא רוצה, כן רוצה - ככה כמה דקות.
    אחר כך, הוא רוצה לרדת מהכיסא, ובינתיים אנו מתארגנים ומארגנים את האח הקטן בן השנה. כשמגיע הזמן להחליף לו חיתול ובגדים לגן - מתחילה עוד חגיגה. אנו לא ממש מתייחסים ומגיבים בנחת ולא נכנעים לעצבים שמתחוללים אצלנו פנימה. ואז מתחיל מסע שכנועים בדרך כלל בנימה חיובית. ושוב, מתחיל לבכות, וכן רוצה, לא רוצה, כן רוצה, שאבא יחליף, אמא תחליף, לא את זה, ולא את זה..... וצועק, ונלחם ומשתולל.... ואנו בגישה של: "או שתבוא לבד, או שאמא/אבא ניקח אותך"... גם לגבי הבגדים: "או את החולצה הזו, או את זו. תבחר", או "זה או זה, או כלום".... אווווווף....
    ממש התשה אגרסיבית. וזו דוגמא קלאסית ומשליחה לכל מיני נושאים במהלך היום כשחוזרים מהגן.
    עלי לציין כי ברגע שיוצאים מהבית - הכל כבר בסדר וכאילו כלום לא קרה. רק שאנו ההורים מותשים, מזיעים, עצבניים ומאחרים לעבודה.....
    סליחה על האורך אבל רציתי לפרט....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלן ההשתלשלות.... - תגובה

טובי פלד
    01/06/2012

דידי שלום
    מקור הבעיה הוא בשיטה הדמוקרטית בה אתם מנהלים את הילדים ונותנים להם חופש בחירה בכל דבר.
    לילדים שמטבעם יותר רגישים ויותר חרדים שפע האפשריות מגביר את החרדות.
    השיטה בבית צריכה להיות יותר סמכותית בלי יותר מדי אפשריות.ובלי הרבה דיבורים.
    להלביש אותו בכוח ובמהירות ובלי להתייחס לבכי.
    זורק את הבקבוק לא מקבל אותו ונשאר רעב.הילד שלכם לומק לצפות מכם למענה מושלם לכל צרכיו ואת כל תיסכוליו מוציא עליכם .זה חייב להיפסק. אתם הורים טובים טובים מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי - תגובה

טובי פלד
    01/06/2012

שלום שלום
    אותה תשובה שנתיי לדידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו