נסיעה של ההורים לחו"ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיעה של ההורים לחו"ל
    ענת
    07/06/2012

שלום

אני ובעלי טסים לחו"ל בעוד כחודש
    התינוק שלנו יהיה בן שנה ושבעה חודשים
    אנחנו נעדר תשעה ימים
    בזמן הזה הילד יהיה אצל ההורים שלי באמצע השבוע ואצל ההורים של בעלי בסופ"ש. באמצע השבוע במהלך היום הוא אצל המטפלת הקבועה שלו (אצלה מתחילת השנה)
    הוא מכיר טוב את הסבא והסבתא משני הצדדים ורגיל להיות איתם שעות בלעדינו.
    הוא עדיין לא מדבר (רק ממלמל הברות) אבל כן מבין טוב. לדוגמה ששואלים אותו אם הוא רוצה לאכול או בקבוק, הוא מסמן עם הראש כן או לא. כששואלים אותו אם הוא רוצה סיפור, הוא הולך להביא ספר וכדומה.

השאלה היא האם יש צורך להסביר לו לפני מה הולך לקרות או שאין טעם(הוא הרי לא מדבר ואין לי יכולת לדעת אם הבין אותי או לא)?

דבר שני אנחנו מתלבטים אם כדאי לדבר ולראות אותו דרך הסקייפ בזמן הטיול, האם זה יעשה לו טוב או דווקא לא טוב לדבר ולראות אותנו דרך הסקייפ (יכול פתאום להזכיר לו אותנו והוא יעצב ויכעס כשהשיחה תגמר)?

אודה לכל עצה - איך לנהוג?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה של ההורים לחו"ל

הוספת תגובה

• נסיעה של ההורים לחו"ל - תגובה

ד``ר אורה רבר
    10/06/2012

שלום לך אימא יקרה
    התינוק שלכם עדיין קטן והוא יתקשה להבין את הפרידה הזמנית. אין לו עדיין תחושת זמן ולכן לא יבין שזו תקופה שמסתיימת אחרי תשעה ימים.
    בכול מקרה אני מבינה שכבר החלטתם, נקבע מועד ושניכם נוסעים.
    טוב עשיתם שהוא נשאר עם דמויות מוכרות. מטפלת וסבים וסבות. אני מבינה את החלוקה לשני זוגות הסבים והסבתות, אך מבחינת הילד עדיף שהוא לא יחווה יותר מדי שינויים. כלומר עדיף שיישאר בבית שבו הוא רגיל, לאורך כול התקופה ישן במיטה שלו, בסביבה המוכרת, ולא יחליף יותר מדי "הורים".
    עדיף לא לדבר איתו לא בטלפון ולא באמצעות המחשב, הפרידה המחודשת עלולה להקשות עליו מאוד. שוחחו עם הוריכם יום יום וחשוב שתתעדכנו לגבי מצבו אך אל תיצרו עימו קשר ישיר. כאשר תחזרו הביאו רק מתנה אחת , (אפשר כמובן להביא עוד אך להחביא במקום שלא יראה ולתת לו מתנה בתדירות של פעם בשבוע שבועיים). אם תביאו הרבה מתנות הוא יבין כי אתם מפצים אותו וילמד כי על רגשות אשמה מחפים במתנות.
    בברכה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו