בת 8.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 8.5 חודשים
    שיר
    25/06/2012

יש לה אופי מאוד מיוחד.
    היא נכנסה למעון לפני חודשיים ואני חזרתי לעבודה במשרה מלאה.
    מגיל קטן מאוד הייתה אוהבת שמתייחסים אליה כל הזמן וגם הייתה מקבלת את היחס.
    גם היום עדיין קשה לה מאוד להעסיק את עצמה יותר מ 10 דקות לבד ורוצה שאני אהיה לידה כל הזמן, אם אני לא שם - היא בוכה ונהיית נודניקית ולא נותנת לי לעשות כלום כמעט.
    כשבעלי נמצא איתה יום שלם הוא טוען שהיא לא נודניקית כמו שאני מתארת ושהיא כן מאפשרת לו לעשות דברים אחרים ולא להיות לידה כל הזמן.
    האם מתאים להפסיק את ה"פינוק" הזה בגיל הזה? או שהיא עוד קטנה? אם כן - איך להפסיק? היום אני מנסה לפעמים להתעלם כשהיא נודניקית ולאפשר לה להרגיע את עצמה ולחזור לשחק. בעבר הייתי מתייחסת ישר כשהיא בוכה או נודניקית ומדברת איתה מרחוק אם אני לא לידה.....
    עוד דבר - היא מתרגזת מאוד כשאני לוקחת לה משהו מהיד(מפתחות,פלאפון), אפילו אם אני מבקשת יפה ואומרת לה "תודה"....היא זורקת את הרגליים קדימה בכעס ומתחילה לבכות....בד"כ אני מחזירה לה שתפסיק לבכות.....אני יודעת שזאת פעולה לא נכונה, אבל כל הזמן נראה לי שהיא עדיין קטנה כדי "לחנך" שזה מסוכן לה נגיד מפתחות לשים בפה...מה לעשות במקרים כאלו? האם מתאים כבר להציב גבולות וללמד ולדבר איתה על דברים למרות שהיא לא מבינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 8.5 חודשים

הוספת תגובה

• בת 8.5 חודשים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    27/06/2012

שלום לך אימא יקרה
    אכן ביתך עדיין תינוקת קטנה ואין טעם להרבות באיסורים לא הכרחיים.
    יחד עם זאת יש דברים שצריך להקפיד עליהם כבר היום: אין סיבה לתת לה מפתחות או פלפון. תני לה רק דברים שאין בהם סכנה ואז לא תצטרכי להוציא אותם בכוח ממנה.
    לגבי הנוכחות שלך: אם היא כול היום במסגרת מחוץ לבית הקדישי לה זמן כאשר אתן יחד בבית. היא זקוקה לנוכחות מבוגר אוהב ותומך בחלק ניכר של זמן שעות הערות.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שיר
    27/06/2012

ומתי בעצם היא לא "תינוקת קטנה" וצריך להתחיל לחנך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - תגובה

טובי פלד
    27/06/2012

שלום לך טל
    דעתי שונה.את גורמת לילדה של להיות תלותית וחלשה בזה שהיא בנתה ציפיות שאת תמיד תעמדי לשותה ותוותרי לה כל דבר.את יכולה לשים לה גבולות מגיל יום.
    כנראה שהרגשות שלך אליה הם כל כך חזקים שאינך מסוגלת להגיד לה לא.
    לא סתם שאלת את השאלה האחרונה שלך. אין לזה תשובה למי של א יודעת לשים גבולות.
    תוכלי ללמוד מבעלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...ועוד משהו

שיר
    27/06/2012

אני נורא מבולבלת מ 2 התשובות הסותרות שקיבלתי.
    הנטייה שלי היא לתשובה של טובי - זאת התשובה שציפיתי לקבל - שצריך כבר לשים גבולות. השאלה איך עושים את זה? ואיך מפסיקים את התלותיות בי. אין ספק שהרגשות שלי אליה חזקים מאוד, אבל אני גם יודעת להגיד לא, רק קשה לי לשמוע אותה בוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו