אצבע בפה פתאום בגיל 4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אצבע בפה פתאום בגיל 4
    כלה
    26/06/2012

יש לי 2 בנות האחת בת 4- נגמלה ממוצץ בערך באוקטובר והשניה בת שנה.
    הגדולה פתאום לפני כמה חודשים התחילה למצוץ אצבע- בדיוק שהקטנה התחילה להיות פעילה יותר. ברור לי שזה איכשהו קשור לקטנה- השאלה- איך אני מפסיקה את זה = ניסיתי להתעלם לפי עצתכם- אבל זה רק החמיר ועכשיו היא רוב הזמן עם אצבע- אנחנו משתדלים להקדיש לה הרבה זמן ומשתדלים שזה יהיה לבד אבל עדיין לא מצליחים להיפטר מהאצבע. אפילו כשמספרים לה סיפור בערב לפני השינה- כשהקטנה כבר ישנה וזה בעצם אחד על אחד- היא מכניסה אצבע לפה- אני כבר כועסת עליה משום שזה לא נשלט ( יש לה דודה בת 20 שעדיין מוצצת אצבע וגם חברה בגן וכל פעם שאני מסבירה לה שלא כדאי היא נותנת את הדוגמא של שתי הבנות האחרות) מה עושים?????אני כבר חסרת אונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אצבע בפה פתאום בגיל 4

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי ?

כלה
    22/07/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע בפה פתאום בגיל 4 - תגובה

ד``ר אורה רבר
    24/07/2012

שלום לך אימא יקרה
    קרוב לוודאי שיש קשר בין מציצת האצבע לבין הקטנה שתופסת יותר תשומת לב עכשיו.
    אז מה עושים?
    הטוב ביותר להתעלם ממציצת האצבע לפחות לחודש ימים, ובאותו הזמן, וכמובן גם אחר כך, להקדיש לגדולה זמן לחוד עם אחד ההורים לפחות מחצית השעה ביום. אין טעם לכעוס על מציצית האצבע, זה רק מרגיז יותר ומביא למציצת אצבע רבה יותר, מכוון שממציצת האצבע הוא אמצעי ההרגעה הזמין שהיא מצאה לעצמה. כאשר האווירה בבית תהיה יותר רגועה כאשר ההתייחסות לגדולה תהיה מקבלת ואוהדת יותר, קרוב לוודאי שמציצית האצבע תלך ותפחת.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו