בת שלוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שלוש
    הילה
    27/06/2012

שלום רב,
    יש לי שתי בנות.אחת בת 4 והשניה בת 3,שתיהן ילדות מקסימות.לאחרונה הבת 3 רוצה לעשות או לקבל כל מה שאחותה עושה או מקבלת.רוב הדברים יש לי כפול שתיים אך לעיתים לא מדובר בכוס או צלחת אלא בדברים אחרים.לדוגמא:אם בתי בת ה-4 יושבת על כסא מסויים אז השניה בת ה-3 רוצה דווקא את הכיסא הזה,למרות שיש אותו כסא אחר פנוי.במידה והיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה היא מתעצבנת,זורקת דברים ומתנהגת לא יפה.לרוב אני מבקשת מהגדולה שתוותר כי היא "הגדולה" אך האם זה הפתרון?לא תמיד הגדולה מוכנה לוותר,מה ניתן לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שלוש

הוספת תגובה

• בת שלוש - תגובה

ד``ר אורה רבר
    27/06/2012

שלום לך אימא יקרה
    טוב שמה שניתן יש לך כפול על מנת לצמצם מריבות לא הכרחיות. אך במקרים כמו שתיארת- הכיסא למשל, אין סיבה לבקש מה"גדולה" לוותר. ה"קטנה" צריכה למוד להתמודד עם כך שלא הכול ניתן לה. אפשרי לה "להתעצבן, לזרוק דברים ולהתנהג לא יפה", נסי להתעלם מכול מה שניתן להתעלם, בלי דיבורים, בלי הטפות מוסר, עד שתירגע. בדרך זו תלמד כי היא לא משיגה דברים באמצעות ההתנהגויות הללו והן תפסקנה. יחד עם זאת עודדי אותה מאוד על כול התנהגות בכיוון החיובי, ובמיוחד כאשר היא מוותרת לאחותה.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו