הרגלי שינה לתינוקת בת 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה לתינוקת בת 10 חודשים
    שירלי
    03/07/2012

שלום רב,

הייתי שמחה לקבל עצות כיצד להרדים את בתי בת 10 חודשים במיטתה.

עם אחיותיה הגדולות (כיום בנות 3.5 ו-5.5) תהליך ההשכבה במיטה וההרדמות לבד הייתה מהירה וקלה. בגיל חצי שנה, יישמתי את השיטה לפיה הנחתי אותן במיטה ובקול רגוע אמרתי "לילה טוב", וחזרתי כל 3-4 דקות לחדר ללטף ולהרגיע (ולו רק כדי להפגין נוכחות) ושוב יצאתי, וכך הלאה. היומיים הראשונים לוו בצרחות אימים, אך ביום השלישי הן הבינו שהבכי לא יעזור ומאז הן הצליחו להירדם בכוחות עצמן.

לעומת זאת, הבת השלישית מערערת לחלוטין את יעילות השיטה. עברו כבר שבועיים מאז התחלנו והיא עדיין צורחת ובוכה.

חשוב אולי לציין, היא לא לוקחת מוצץ (למרות שתמיד אני משאירה 2 סוגים שונים במיטתה) , עדיין יונקת מעט, והייתה רגילה להירדם בהנקה בחודשים הראשונים.

מה לעשות????

תודה,
    שירלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרגלי שינה לתינוקת בת 10 חודשים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    05/07/2012

שלום לך אימא יקרה
    יש שונות גדולה בין מאפייני האישיות של ילדים, מאפיינים גנטיים ומאפייני סביבה, כמו מקום במשפחה, רמת הרעש בבית , סבלנות ההורים ועוד...לכן אין טעם להשוות מה שעבד עם הבנות הגדולות לא חייב לעבוד עם התינוקת.
    ישנן גישות שונות לטיפול בנושא ההירדמות, אני מצדדת בגישה שאתאר בהמשך מתוך אמונה כי המעבר לשינה הכולל פרידה מההורים, הישארות לבד, חושך ועוד... קשה מספיק לפעוט ואין סיבה להוסיף קושי .
    אז מה עושים?
    נגשים כאשר הבכי מתחיל, (לא בציוץ הראשון אלא כאשר ברור כי הילד ער והבכי אינו מלמול מתוך שינה. מציעים פעם אחת בלבד, מים/מוצץ/חיתול/חפץ מעבר אחר, אומרים לילה טוב, אפשר להוסיף ליטוף בראש, ואז נשארים לשבת ליד הפעוט, ללא מגע פיזי, ללא מילים וללא קשר עין. לא נותנים יותר כלום רק נשארים לשבת. עד שהילד נרדם, (בטוח), חוזרים על כך כמה פעמים שנדרש. לאט לאט הילד יירגע וימשיך לישון שינה רצופה.
    בהצלחה ושינה מתוקה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו