מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מטיטוליםהילה19/07/2012
שלום,
בני בן שנתיים ו10 חודשים. התחלתי איתו גמילה לפני כחודש. בשבוע הראשון נסיתי רק אחה"צ בהיותו בבית, אמרתי על כך לגננת והיא אמרה שאם יילך לו טוב שנביא אותו לגן בלי טיטולים, הגמילה התקדמה ובעצת הגננת הבאתי את בני לגן ללא טיטולים, בימים הראשונים הוא שיתף פעולה, אך לצערי אח"כ התחילה נסיגה וזאת להערכתי בעקבות אישפוזו של בעלי בבי"ח לכמעט שבוע. הגננת אמרה שלא כדאי להפסיק עם הגמילה ולכן המשכנו . מאותו רגע יש רק פספוסים ואנחנו וגם בגן ממש נלחמים עם הילד בשביל לשבת בשירותים. לאחר כחודש בגן אמרו לי שכדאי להפסיק עם הגמילה ולהחזיר את הילד לטיטולים באופן קבוע, אחת המטפלות ממש התייאשה ואמרה לי בטון תקיף "אין לי סבלנות לילד שלך" .
אני אובדת עצות. מצד אחד הילד בנסיגה (לפעמים משתף פעולה ויושב על האסלה ולפעמים ממש צורח ולא מוכן לשבת) ומצד שני נראה לי לא נכון להחזיר אותו אחורה לטיטולים באופן קבוע. בנוסף קשה לי שאין את התמיכה מהגן.
מה עליי לעשות? האם להחזיר את הילד לטיטול, גם אם כבבר קרוב לחודש הוא לא טיטול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובות
הילה23/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מטיטולים - תגובה
ד``ר אורה רבר24/07/2012שלום לך אימא יקרה
כאשר יש מצב של מתח בבית מכול סוג שהוא, אין טעם להתעקש על גמילה. החזירי לבניך את הטיטול, כאשר המצב בבית יהיה רגוע, הציעי לבניך שוב להוריד את החיתול, (בכול מקרה הפסיקי את תהליך הגמילה לפחות לשבוע רצוף), אל תורידי את הטיטול ללא שיתוף פעולה מצידו.
עודדי אותו בתחומים אחרים, על עצמאות, על כך שהוא בוגר ויכול לעשות דברים בכוחות עצמו. התחילי שוב את תהליך הגמילה כאשר את נמצאת איתו ימים מלאים, (עוד מעט נגמרות כול המסגרות וכולם יוצאים ממילא לחופשה). בזמן ההתחלה החדשה עודדי על כול הגעה בזמן, והתעלמי מכול פספוס
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)