גמילה מטיטולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים
    הילה
    19/07/2012

שלום,
    בני בן שנתיים ו10 חודשים. התחלתי איתו גמילה לפני כחודש. בשבוע הראשון נסיתי רק אחה"צ בהיותו בבית, אמרתי על כך לגננת והיא אמרה שאם יילך לו טוב שנביא אותו לגן בלי טיטולים, הגמילה התקדמה ובעצת הגננת הבאתי את בני לגן ללא טיטולים, בימים הראשונים הוא שיתף פעולה, אך לצערי אח"כ התחילה נסיגה וזאת להערכתי בעקבות אישפוזו של בעלי בבי"ח לכמעט שבוע. הגננת אמרה שלא כדאי להפסיק עם הגמילה ולכן המשכנו . מאותו רגע יש רק פספוסים ואנחנו וגם בגן ממש נלחמים עם הילד בשביל לשבת בשירותים. לאחר כחודש בגן אמרו לי שכדאי להפסיק עם הגמילה ולהחזיר את הילד לטיטולים באופן קבוע, אחת המטפלות ממש התייאשה ואמרה לי בטון תקיף "אין לי סבלנות לילד שלך" .
    אני אובדת עצות. מצד אחד הילד בנסיגה (לפעמים משתף פעולה ויושב על האסלה ולפעמים ממש צורח ולא מוכן לשבת) ומצד שני נראה לי לא נכון להחזיר אותו אחורה לטיטולים באופן קבוע. בנוסף קשה לי שאין את התמיכה מהגן.
    מה עליי לעשות? האם להחזיר את הילד לטיטול, גם אם כבבר קרוב לחודש הוא לא טיטול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• אשמח לתשובות

הילה
    23/07/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    24/07/2012

שלום לך אימא יקרה
    כאשר יש מצב של מתח בבית מכול סוג שהוא, אין טעם להתעקש על גמילה. החזירי לבניך את הטיטול, כאשר המצב בבית יהיה רגוע, הציעי לבניך שוב להוריד את החיתול, (בכול מקרה הפסיקי את תהליך הגמילה לפחות לשבוע רצוף), אל תורידי את הטיטול ללא שיתוף פעולה מצידו.
    עודדי אותו בתחומים אחרים, על עצמאות, על כך שהוא בוגר ויכול לעשות דברים בכוחות עצמו. התחילי שוב את תהליך הגמילה כאשר את נמצאת איתו ימים מלאים, (עוד מעט נגמרות כול המסגרות וכולם יוצאים ממילא לחופשה). בזמן ההתחלה החדשה עודדי על כול הגעה בזמן, והתעלמי מכול פספוס
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו