בן שנתיים וארבעה - צועק...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וארבעה - צועק...
    דידי
    25/07/2012

שלום, בני הבכור בן שנתיים וארבעה חודשים ולו אח קטן בן שנה וחודשיים.
    בחודשים האחרונים החלה אצלו תופעה של צעקות. כשלא מקבל מה שרוצה, או כשרוצה למשוך תשומת לב, צועק מאוד. הטונים שלו מאוד מאוד גבוהים ובעלי התחיל להסתובב בשעות אקוטיות בבית עם אטמי אוזניים.
    אני, מצידי, יכולה להתעלם ולתת לו לצעוק עד שיימאס לו. העניין הוא שהאח הקטן לעיתים מוצא שזה מצחיק - ומחקה אותו. ולעיתים, כשהבכור צועק לכיוונו - האח הקטן נעלב מאוד ובוכה.
    ניסינו להתעלם טוטאלית, ניסינו להעיר באסרטיביות "זה לא נעים, זה כואב לנו באוזניים...", ניסינו לשים אותו ב"פינת מחשבה" בחדר, כלום לא עוזר.
    עדיין ממשיך לצעוק. חשבתי שאולי זו תקופה וזה יעבור, אך לצערי - לא נראה שרמת הצעקות שלו דועכת...
    השאלה היא - באיזו דרך כדאי לפעול בעקביות?
    אני חושבת שאני מתחילה להתחרש.....
    הבנתי מאמא של ילד אחר בגן שגם אצלם זה קורה... (אולי חצי נחמה...).
    אודה להצעה,
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וארבעה - צועק...

הוספת תגובה

• בן שנתיים וארבעה - צועק... - תגובה

טובי פלד
    25/07/2012

דידי שלום
    אם זה כל כך מפריע לכם תפסיקו את זה,מיידית. לא בטובות ולא בתחינות.יכול להיות שהאווירהאצלכם, בבית מאד פרמיסיבית,ואתם לונתנים לילדים לעלות לכם על הראש.בעיני זו חולשה גדולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר להבעת דעתך, יש לך הצעה?

דידי
    25/07/2012

האם יש לך הצעה כיצד לבצע זאת?
    יש המון הצבת גבולות אצלנו בבית. ואנו משתדלים מאוד לאזן בין ה"לא", "אל תעשה" וכדומה לבין הבעות חיוביות יותר שחשובות לא פחות ואולי יותר.
    אז אם יש לך הצעה לדרך פעולה - נודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר להבעת דעתך, יש לך הצעה? - תגובה

טובי פלד
    25/07/2012

דידי שלום
    יש לכם מספר דרכים לפעול.
    1. זו התעלמות מוחלטת. מוחלטת . שנמשכת חצי שעה לאחר שהצעקות עברו.כולל מתגובות של הילד הקטן שנעלב.
    2. למנוע ממנו משהו שהוא אוהב,לידע אותו, על כך לפני כן. להמשיך במניעה של תשומת לב וחיבה עד סוף היום.

אני מסכים איתף שיש צורך להביע לילד גם חיזוקים חיובים,אבל לא כשהוא פוגע ומציק לכל משפחתו . את זה חייבים להפסיק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו