לא יודעת מה זה אסור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת מה זה אסור
    אמא מתוסכלת
    02/08/2012

שלום, ביתי בת שנה וחודשיים. בינתיים ההתפתחות שלה מצויינת (התחילה ללכת בגיל 9 חוד'), היא מאפשרת לי להתנהג אליה כמו ילדה בוגרת כי היא מבינה כמעט כל מה שאני אומרת/מבקשת ממנה .
    לאחרונה, אני מרגישה שהיא בוחנת את הגבולות שלי ואני חוששת שאני לא מתנהלת נכון.
    לדוגמא,
    בזמן האוכל- היא זורקת אוכל על הריצפה, וכשאני אומרת לה שאסור- היא מחייכת אלי וזורקת שוב.
    היא מכניסה את הנעליים שלה לפה - וכל המאמצים שלי להסביר לה שאסור- היא בשלה.
    אם אני רוצה להוזיז אותה מאזור סכנה (הגיעה ליד התנור/טלויזיה) היא בוכה ומשטתחת לי על הרצפה ולא נותנת לי לגעת בה.
    אני יודעת שהצבת הגבולות בגיל צעיר, זה חשוב ולכן אני קצת נלחצת כשאני לא מצליחה לעשות כך
    אני יודעת שצריך להבין שלילדה יש רצונות משלה- אבל קשה לי כשהיא לא מבינה מה זה אסור...
    האם ישנה דרך להסביר לה מה מותר ומה אסור?!
    אשמח לתשובה- תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה זה אסור

הוספת תגובה

• לא יודעת מה זה אסור - תגובה

ד``ר אורה רבר
    06/08/2012

שלום לך אימא יקרה
    אכן יש להציב גבולות אך נסי להציב כמה שפחות גבולות רק כאלו שאת באמת חושבת שצריך ואסור לוותר עליהם. גבולות שמטרתם הגנת הפעוט הם כמובן גבולות הכרחיים ולכן כאשר היא מתקרבת לאזור מסוכן כמו התנור, אמרי לה אסור- התנור חם והרחיקי אותה משם. גם אם תבכה בסוף תבין.
    אל תרחיקי ואל תימנעי דברים לא הכרחיים.
    כאשר היא זורקת אוכל על הרצפה אמרי שוב אסור, אם היא ממשיכה לזרוק הרחיקי את הצלחת ממנה. והניחי על המגש כמות מזערית בכול פעם ולא את כול המנה. אחרי שלוש זריקות תוכלי להסיק שהיא אינה רעבה ואל תוסיפי אוכל על המגש שלה לפחות למחצית השעה.
    בדך זו היא תבין לאט לאט מה מותר ומה אסור.
    חשוב לזכור כי אכן הצבת גבולות היא חשובה אך להקפיד לאורך כול הזמן לתת מנות גדושות של חום ואהבה
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו