מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכי במהלך הלילה ללא סיבה נראית לעיןשירה03/08/2012
שלום
בני בן שנתיים ו-4 חודשים. עד עכשיו ישן לילות ברציפות ללא בעיה עד הבוקר, מאוד שקט כשישן. לאחרונה נולד אח חדש (כבר בן 4 חודשים). בשבוע האחרון האח הבכור התחיל פתאום להשמיע מעין קול של בכי מ שמונה בערב ועד 12 בערך.
זה אף פעם לא קרה לנו בעבר. לפעמים קורא לאחד מאיתנו, לפעמים סתם משמיע קול של בכי
יש לציין שהם ישנים יחד באותו החדר, מיטה לצד מיטה. כשהגדול נרדם, אנחנו מכניסים את התינוק - ואז ברגע שהתינוק בוכה\, באים ומרימים אותו כדי שלא יעיר את הבכור....
...ועכשיו בשבוע האחרון אני לא יכולה להכניס את התינוק למיטתו בחדר עם אחיו, מכיוון שהבכי הזה מעיר את התינוק ואני רוצה שישן כמו שצריך.
השאלות שלנו הם:
1. האם לדעתכם הבכי הוא בכוונה בשביל לקבל מאיתנו תשומת לב? האם יכול להיות שהתחילו סיוטי לילה במקביל?
2. כיצד יש לנהוג במצב של בכי מתמשך? אנחנו מתעלמים בד''כ ומחכים שירדם, אבל זה נמשך שעות ברציפות, עושה לנו כאב ראש ואני דואגת שהוא בכ''ז יצליח להעיר את הקטנצ'יק, שישן בינתיים בסלון (זה ממש לא פתרון לטווח ארוך!)
3. האם כדאי להחזיר את התינוק לחדרו, למרות הבכי של הגדול?
4. האם התופעה הזו מוכרת בשלב זה של התפתחות?
תודה וסליחה על האורך
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי במהלך הלילה ללא סיבה נראית לעין - תגובה
ד``ר אורה רבר06/08/2012שלום לך אימא יקרה
קרוב לוודאי שהבכי בלילה הוא תגובה להולדת האח התינוק. לבכור שגם הוא עדיין פעוט לא פשוט לקבל את אחיו התינוק המתחרה איתו על תשומת לב ההורים.
אז מה עושים?
נסו להקדיש לבכור זמן איכות ותשומת לב במהלך היום, טוב תעשו אם במהלך היום אחד מכם יקדיש לו זמן נפרד ללא אחיו התינוק. טוב תעשו אם תתחלפו ביניכם פעם את ופעם בן זוגך יקדישו לו זמן בנפרד, בזמן זה שוחחו עימו, ספרו לו סיפורים, שחקו עימו במשחקים שהוא אוהב, צאו עמו לגינה לפארק. הקדישו לו זמן בנפרד לקראת השינה- טקס שינה שיכלול גם סיפור, שיר, חיבוק ונשיקה, הישארו עמו בחדר עד שיירדם. תנו לו להרגיש כי אחיו התינוק לא גזל אתכם ממנו.
אני לא מוצאת טעם להכניס את התינוק לחדרו של ילד בוכה, זה יקשה עליו את ההירדמות וקרוב לוודאי שיפתח קשיי הירדמות או התעוררויות רבות במהלך הלילה. את התינוק הייתי ממליצה להשכיב בשלב זה בחדר אחר, האם לאחר הלידה הוא שהה בחדר שלכם? ואם כן מה הייתה תגובת הבכור לכך?
היו סבלניים הקשיבו למצוקות הגדול שוחחו עימו, אפשר לקנות ספרי ילדים בנושא- תינוק מצטרף למשפחה.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי,ת תודה לך + תשובות
שירה07/08/2012שלום אורה
הבן הבכור מגיב בשמחה כשהוא קם בבוקר ורואה את אחיו ישן במיטה ליד...הוא מאוד אוהב ומחכה לזה. מתאכזב כשזה לא קורה.
בינתיים פסק הבכי ואנחנו מעבירים את התינוק לחדר המשותף אחרי שמוודאים שאכן הגדול נרדם
טקס השינה הוא רק עם הגדול, לפעמים אני ולפעמים בעלי. משתדלים לתת לו זמן שהוא רק שלו אבל לא תמיד זה אפשרי
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי,ת תודה לך + תשובות - תגובה
ד``ר אורה רבר08/08/2012יפה, נראה לי שעליתם על דרך המלך
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)