התנהגות ילד בן 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות ילד בן 3
    צ
    06/08/2012

שלום, בני בן שלוש ובחודשיים האחרונים בערך הוא עובר תקופה התנהגותית ממש קשה. הוא בוכה מכל שטות קטנה, מדבר כל הזמן בטון בכייני ונוטה לרצות שנעשה לו הכל- אני אומרת לו ללבוש מכנסיים, הוא אומר לי "את תלבישי לי" וכד'. אנחנו לא מאפשרים התנהגויות כאלה ואני אומרת לו שהוא לא יכול לדבר ככה לאבא ואמא ואני ממש מתעקשת איתו לבקש דברים יפה ולא לבכות תוך כדי ולא להתבכיין וכו אבל זה נראה כאילו זה רק מחמיר. אני יכולה לקחת אותו מהגן והוא ממש במצב רוח טוב וברגע שנגיע הביתה הוא מיד נכנס למצב רוח בכייני והיסטרי.
    כל האנשים שמכירים אותו ונמצאים איתו במהלך השבוע ממש נדהמים מאיך שהוא מתנהג כשהוא איתנו (ההורים) כי עם אחרים הוא מתנהג כרגיל - ילד מחונך ומקסים שלא מתנהג כך.
    הייתי רוצה לדעת האם זו תקופה כזו שכל הילדים עוברים ואיך כדאי להתמודד עם הבכי. כי כל דבר הוא מבקש בקול מתבכיין שמוציא אותי מדעתי ואני מתעקשת איתו להירגע ולבקש יפה בלי להתבכיין אבל זה לא עוזר. הוא מנסה להירגע אבל עדיין כשהוא מדבר הוא שומר על טון בכייני וזה ככה מהבוקר עד הערב. איך מומלץ להגיב להתנהגויות כאלה? מה אפשר לעשות כדי למנוע אותן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות ילד בן 3

הוספת תגובה

• התנהגות ילד בן 3 - תגובה

ד``ר אורה רבר
    06/08/2012

מהבוקר עד הערב. איך מומלץ להגיב להתנהגויות כאלה? מה אפשר לעשות כדי למנוע אותן?
    שלום לך אימא יקרה
    אכן אתם עוברים תקופה שקשה לכם עם הילד. שינוי בתגובות שלכם יביא לשינוי התנהגות אצל הילד. חשוב לא להילחם ולא להתעקש כי בכך אתם רק מחריפים את המצב.
    נסי כמה שיותר להתעלם מהטון הבכייני,כאשר הוא לא רוצה להתלבש לבד את יכולה לומר משהו כמו "אתה ילד בוגר ויודע להתלבש לבד אם תצטרך עזרה אעזור לך". עודדי אותו על כול צעד בכיוון המטרה. בכול פעם שהוא עושה משהו בעצמו עודדי אותו על כך שהוא בוגר והוא יכול.אל תטיפי מוסר: "שהוא לא יכול לדבר ככה לאבא ואמא ולא מאפשרים התנהגויות כאלו" . עודדי עצמאות ונסי להתעלם מחוסר עצמאות. אל תגיבי לקול הבכייני רק כך הוא יכחד במשך הזמן. נסי להעסיק אותו בבית או מחוץ לבית בדברים המעניינים אותו אולי התנהגות זו שלא נמצאת במסגרת אחרת היא תגובה לשעמום. הכי חשוב שתהיי סבלנית ולא תצאי מדעתך.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו