מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השכבה השתנתהסמדר11/08/2012
אני צריכה שתאירי את עיני כי כנראה אני מפספסת משהו...
הבת המדהימה שלי בת 3.5, ילדה טובה, מחונכת, אהובה ומה לא
אנחנו מנהלים סדר יום קבוע, בערב היא רואה רבע שעה טלויזיה לפני המקלחת, נכנסת להתקלח, סיפור, שיר ולמיטה, נרדמת לבד וישנה את כל הלילה במיטתה.
לאחרונה, המקלחת נעשית ממש לא נעימה, היא לא רוצה להיכנס, הכל בדווקא, כל דבר לוקח המון זמן, מורחת את הזמן וכו'... אח"כ מאוד קשה לה להרדם, ממציאה תירוצים לקום, בוכה, צועקת, רוצה שנביא לה דברים.
אני אציין שלפני חצי שנה נולה לה אחות, היא מקבלת אותה מקסים ואנחנו שומרים על השגרה, על זמן אישי, חיזוקים גם מאז הלידה. אנחנו משכיבים את התינוקת קודם כדי שזמן הסיפור והשיר ישארו שלה. כמובן שהבכי מעיר את אחותה. הסברנו לה שבחדר היא צריכה ללחוש מתוך התחשבות.
התגובה שלנו עניינית, לא מגיבים לבכי, אם הקטנה בוכה מרדימים על הידיים, אם קמה אנחנו מחזירים למיטה ללא מלל.
ההשכבות הפכו ממש למתישות, לוקחות המון זמן וכוחות, מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השכבה השתנתה - תגובה
טובי פלד12/08/2012אמא שלום
ילד שעושה כל מה שאומרים לו לעשות הוריו,גודל להיות אדם חלש אופי ללא רצונות משלו.
לכן זה סימן של התחזקות האופי הנחישות של הילדה שלך.השיגרה בבית שלכם היא לא דבר טבעי ולדעתי ,גם לא בריא במיוחד וגם לא אפשרי לאורך זמן.
אני מציע לכם להתגמש בנושא השיגרה , לא להילחם עם הילדה על מקלחת ,זה ממש מיותר.היא לא רוצה מקלחת ,שלא תעשה.
היחסים בבית יהיהו יותר נעימים ושום נזק לא יגרם לילדה ,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורה, תוכלי להביע את דעתך ?
סמדר12/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לטובי
סמדר12/08/2012לטובי ,
אני לרוב מסכימה איתך מאוד אך הפעם הפתעת אותי...
אני מסכימה שילד לא צריך לעשות מה שהוריו אומרים לו, "תפקידו" הוא לעמוד על שלו, למרוד וכולי, אך תפקיד ההורה (בעיני) הוא להגיד מה מותר מה אסור, איפה הגבול.
כל אחד ותפקידו.
המרד והכעס מותרים ומקובלים, אבל יש החלטות שהורים מקבלים למרות הכעס והמרד...
אם אני אלך בדעתך ובדעת ביתי ולא נקלח אותה כרצונה כמה ימים... מה הגבול ? וללכת לגן זו גם בחירה ? לקום ? לצחצח שיניים ?
ואתה גם מוסיף שהיחסים בבית יהיו נעימים יותר אך המרד יקרה בין כה וכה, עכשיו על מקלחת ומחר על משהו אחר
אין ספק שצריך להיות גמישים, אך הגמישות באה מתוך זה שיש שגרה..., לא ?
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לטובי - תגובה
טובי פלד13/08/2012אמא היקרה
אין בינינו חילוקי דעות עקרוניים.אני דיברתי קודם כל באופן כללי על צייתנות של ילדים בכלל וצייתנות לשיגרה בבית .אמרתי שהציפייה שהשגרה תימשך תמיד ללא הפרעות היא לא ריאלית. צייתנות הילדים יכולה להימשך הרבה שנים במדה והילדים הם צייתנים מטיבעם.
באופן מעשי אני מציע לא לריב עם הילדה בענייני מקלחת, כל יום כי זה לא חשוב.לא אמרתי מלה על התנהגות בתחומים אחרים. בטח ובטח שילד חייב ללכת למסגרת לימודית כל יום ובמשך הרבה שנים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)