בן שנה ו- 1 מרביץ רק בנוכחות ההורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ו- 1 מרביץ רק בנוכחות ההורים
    שיר
    14/08/2012

שלום! אשמח לקבל עצה בנוגע לתופעה המתרחשת אצל בני.
    בני בן שנה ו- 10 חודשים ומזה מספר חודשים (בערך מגיל שנה וחצי) הוא החל להרביץ. העניין הוא שהוא מרביץ כמעט רק בנוכחותנו ובעיקר לתינוקות.
    עד עכשיו הוא היה אצל מטפלת עם קבוצה קטנה של ילדים בגילו ובנוסף היה בנה התינוק של המטפלת. לדברי המטפלת הוא לעולם לא מרביץ לאף אחד מהילדים וגם לא לתינוק. רק כאשר אני מגיעה לקחת אותו הוא ניגש לתינוק ומתחיל להרביץ לו.
    כמו כן אני רואה את התופעה בגן משחקים- הוא אוהב תינוקות וניגש אליהם ומלטף אותם ומנשק אך ברגע שהוא שם לב שאני (או בעלי) מסתכלים- הוא מתחיל להרביץ.
    אני מתלבטת כיצד להגיב וזאת מפני שאני יודעת שהוא עושה זאת על מנת למשוף תשומת לב מאיתנו ולכן בהתחלה הייתי פשוט מרחיקה אותו מהמקום אבל עכשיו הוא גדל ואני יודעת שהוא מבין את חומרת המעשה ולכן אני מגיבה ביותר אסרטיביות. (מרחיקה אותו, אומרת לו בצורה תקיפה שאסור ומושיבה אותו על כיסא/ בעגלה על מנת להרגע..)
    האם אני נוהגת נכון? הוא בני היחיד ואני נותנת לו הרבה תשומת לב, מדוע הוא מרגיש צורך לחפש אותה בדרכים נוספות? בנוסף אני צריכה ללדת בקרוב ואני חוששת..

לציין שלאחרונה גם מרביץ לילדים תוך כדי ויכוח על משחק וכד' וכן מרביץ לי כאשר אני כועסת עליו אך זה פחות מדאיג אותי כי זה נראה לי התנהגות רגילה לילד בגילו. כמובן שגם כאן אני מגיבה בתקיפות כשצריך..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן שנה ו- 1 מרביץ רק בנוכחות ההורים - תגובה

טובי פלד
    14/08/2012

שיר היקרה , אני חולק עלייך לגבי ההסבר מדוע הילד מרביץ בנוכחותך .זה לא בגלל צורך בתשומת לב. הוא עושה זאת כי זה נותן לו הרגשה טובה הרגשה של כוח והוא מקבל הרבה כוח מנוכחותך. התגובה שלך לכך שהוא מרביץ חלשה מדי. עלייך להגיב בתקיפות כך שיפחד לעשות זאת שוב.שום הסבר שתסבירי לו לא יתקבל על דעתו בגיל הזה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו