בן שנתיים וארבעה חודשים ללא גבולות,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וארבעה חודשים ללא גבולות,
    צליל
    15/08/2012

ערב טוב, בני בן שנתיים וארבעה חודשים, בכללי ילד טוב, צופה בטלויזיה, מידי פעם יושב על איזה משחק לא הרבה זמן כמה דקות, ברגע שיוצאים איתו אני אבודה, הוא לא מסכים לתת יד רק בעצמו ללכת ואז רץ לחנויות, לכבישים, לבתים,לא מסכים לשבת בעגלה ולא לתת יד, בבקשה אני כבר בוכה ונואשת די קשה לי, ביקשתי עזרה כבר לפני חצי שנה אמרתם לקשור אותו בעגלה להסביר לו הוא לא מקשיב, אם זה פרי, חטיף, שתייה, רק שישב בעגלה אין מנוס, הילד יוצא מעגלה קשורה ובורח נעלם לכל מיני מקומות, אני קורבה די לטיילת וממש סובלת בבית לא יוצאת איתו לשום מקום רק לגינה ליד הבית, להורי לפעמים באוטובוס, מה עושים? יש פיתרון?בבית פתאום לוקח מקל של מטאטא על הטלויזיה, מנשק אותנו מחטיף סטירה, מלטף ילד בגינה פתאום מעיף לו סטירה, הוא במסגרת גן מגיל 5חודשים, (אני בהריון כמעט חודש שישי די קשה לי, גם לאבא קשה כל הזמן לרדוף אחריו,תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני הייתי בדיוק באותו מצב

לימור
    16/08/2012

שלום לך,
    כמי שהייתה בדיוק בסיטואציה שלך שבה הבן מתרוצץ, עושה מה שהוא רוצה ולא מקשיב לי ואני בהריון. באמת לא יכולתי לצאת איתו מהבית כי לא יכולתי לרוץ אחריו כל כך מהר וכל כך התחננתי שיגיע כבר הרגע שבו הוא יתן יד וילך איתי ויקשיב לי.
    קיבלתי הדרכה הורית ואני עכשיו מציעה לך באמת מכל הלב להציב לו גבולות ומה שיותר מהר יותר טוב. את חייבת לעצור אותו וזה אומר שאם את רוצה להגיד לו משהו תושיבי אותו על ספסל ותדברי איתו ואם הוא קם ולא מסוגל לשבת פשוט תשבי את ביחד איתי ותתפסי אותו בצורה כזאת שלא יוכל לזוז. הבן שלי היה גם משתולל ובוכה וצועק וההמלצה שקיבלתי הייתה להכיל אותו ולא לאפשר לו לקום בטענה שעכשיו אנחנו נרגעים וגם אם זה ייקח חצי שעה או שעה עד שהוא נרגע לחלוטין. את חייבת להחליט מהם הדברים שהם הרמזור האדום שלך כמו למשל הכביש ושם לא לוותר ועל דברים אחרים לנהל איתו משא ומתן ואם הוא לא מקשיב לגרום לו להקשיב ע"י כך שתחזיקי אותו ותכילי אותו ולא משנה כמה יצרח ויבכה עד שיירגע. עד היום אני מתמודדת עם המצב הזה כשהיום הילד שלי יותר רגוע ופחות תזזיתי והרבה יותר מקשיב אם כי יש עדיין שאריות של המצב הקודם שאותם אני מנסה להכחיד. עדיין מקבלת הדרכה והכוונה. אם תרצי לשאול עוד משהו את מוזמנת לשאול אותי.
    מאחלת לך המון הצלחה עם הילד ולידה קלה
    חיבוק גדול
    ממני
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר טיפים נוספים

לימור
    16/08/2012

הי,
    היינו אצל רופא התפתחות ואחד הטיפים שהכי עזרו זה להפסיק את הטלויזיה לחלוטין!! זאת מכיוון שהתמונות בטלויזיה רצות גורמות לילד לאבד ריכוז (ללא קשר לתכנים). אנו הפסקנו לתת לו לראות טלויזיה ואכן היה שיפור דרסטי. בשאר הזמן "נאלצנו" לשבת איתו יותר, לשחק והיה לזה אפקט מצויין. כמו כן היה לו איחור בדיבור. הדיבור הגיע רק לקראת גיל 3. אם גם אצלך זה המצב, קחי אותו לקלינאית תקשורת (ועדיף פרטית).

בהצלחה, גיא ולימור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לימור,

צליל
    18/08/2012

היי לימור לגבי דיבור אני לא מודאגת לגבי השובבות אני בלחץ, אבל יודעת שלפעמים חסר איזה ויטמין בגוף שחסר לילד וזה מה שגורם לו ליותר היפר,תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לימור, - תגובה

טובי פלד
    19/08/2012

שלום צליל
    התשובה שקיבלת היא מצוינת.אולי חסר לו איזה חומר אבל קשה מאד לגלות את זה וזה בדרך כלל לא כך. זו תכונה מולדתויכול להיות שלילד יש בעית היפראקטיביות .עליך ללמוד לשים גבולות בדברים החשובים.לא להתנצל ולא לבקש אלה לעמוד על הדברים החשובים לבטיחות.
    הפסיקי גם את הטלביזיה,.אם לא תעשי עכשיו את הדברים יהיה הרבה יותר קשה ומזיק בהמשך.
    יתכן ואת צריכה יעוץ והדרכה פרטנית כיצד לעשות זאת את ובעלך ביחד.
    בהצלחה ורק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לימור, דר טובי,

צליל
    21/08/2012

היי לימור שלום טובי פלד, לגבי דיבור ממש לא חושבת לקחת לקלינאית הילד מדבר אמנם לא מאה אחוז בסהכ בן שנתיים וארבעה חודשים אומר המון מילים הוא בכיוון, אבל טובי לאן ההכונהשלי? מסביבי אומרים שהוא ממש לא היפר, רק שובב אבל מעוניננית לדבר עם גורם מוסמך למי את ממליצה?קראתי וראיתי בטלויזיה שעשו בדיקות לילדים שהיו שובבים והיה חסר להם שמן אומגה ברגע שלקחו נרגעו, מה גם שהפסקתי כמה חודשים את הסימילאק יתכן שזה מזה גם? נותנת בוקר וערב שוקולית,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לשתובה ממכם,

צליל
    18/08/2012

שלום אורה וטובי יש סיבה שלא עונים כבר כמה ימים? מישהי ענתה לי ואני די שמחה מעוניינת גם ממכם לשמע,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו