ריחוק מבתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריחוק מבתי
    אב
    27/08/2012

שלום
    אני אב לילדה בת שנה וארבעה חודשים. מעורב מאוד בגידולה מיום היוולדה . מאכיל, מקלח, מתעורר בלילות, מחבק מנשק, מקריא סיפורים ושר שירים וכדומה.
    בחודש האחרון בתי כלל לא ניגשת אליי, ברגע שאני מתקרב אליה כדי להרים אותה, להאכיל אותה, לשחק איתה, להרדים אותה או קם אליה בלילה , היא בוכה בכי היסטרי ומבקשת כל הזמן את אמא.
    היא לא מוכנה שאעשה איתה כמעט שום דבר. אני צריך ממש "לעבוד" קשה כדי שהיא לא תתנהג כך איתי.
    לא היה שום אירוע מכונן שייצר תגובה כזאת מצידה, זה החל ממש פתאום ואשתי ואני ממש לא יודעים מה לעשות נוכח המצב הנוכחי.
    האם ידועה תופעה מסוג זה בגיל כזה?
    מה יכולה להיות סיבה להתנהגות כזאת?
    מה ניתן לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו?
    אשמח מאוד לעזרה - המצב מאוד מתסכל.
    המון תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריחוק מבתי

הוספת תגובה

• ריחוק מבתי - תגובה

טובי פלד
    27/08/2012

אב יקר
    הסיבה להתרחקותה של ילדתך ממך היא התפתחות של הרגשה לא נוחה או אפילו פחד של הילדה ממך.
    לא בגלל שעשית משהו אל נכון או פגעת בה . אתה בסדר גמור ולא עשית שום דבר לא נכון .
    בגלל שהיא ילדה וכנראה יותר רגישה ויותר חרדה וזו תכונה מולדת היא פתחה באופן פתאומי איזה חוסר נוחות עם משהו בהתנהגות שלך , או הקול, או המגע ,אולי חזק מדי,אולי רך מדי, או הריח.. בנות רגישות יותר לסביבה .מכיוון שהיא צעירה מאד המערכת עדיין לא התרגלה לדברים חדשים והם גורמים חוסר נוחות או פחד.
    אני מציע לך לא לעשות דבר מיוחד . לא להתקרב אליה אם היא לא רוצה , לא לקלח אותה ולא לדבר אתה.
    תן לה להתקרב אליך. תן לאשתך לעשות את העבודה ולקרב בין שניכם.
    חוסר הנוחות הזאת יעבור מעצמו כמו שהגיע מעצמו. על תלחץ ואל תילחץ אתה בסדר והילדה בסדר.
    לדעתי היא ילדה עם רמת חרדה גבוהה יותר ויהיו לזה ביטויים גם בהמשך החיים.לזה כדאי לכם לשים לב כדי שלא יגרמו לה נזקים.
    הרתיעה הנוכחית שלה תעבור די מהר.
    בהצלחה
    שאלתי פסיכולוגים אחרים שעובדים איתי את השאלה שלך וכולם חשבו מיד שקרה לילדה משהוא טראומתי ומישהו פגע בה. אני לא חושב כך וחושב שזו טעות לחשוב כך וזה נובע מחוסר ידע התפתחותי ביולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו