חפץ מעבר ומוצץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חפץ מעבר ומוצץ
    סמדר
    08/10/2012

שלום ותודה על הפורום הנהדר !!!
    יש לי שאלה לגבי חפץ מעבר ומוצץ
    אני ובעלי מתלבטים האם צריך לגמול או להגביל את השימוש בשניהם לילדתינו בת 3 ו3 חודשים.
    בגן הם רק ישנים צהרים עם מוצץ, בבית כשהיא מגיעה היא ישר רצה לשניהם, בשבתות כל עוד אנחנו בבית היא מסתובבת איתם.
    אנחנו לא מוציאים אותם מהבית אלא אם נוסעים נסיעה בסופ"ש שכוללת שינה.
    המוצץ כבר עושה לה איזה עיוות בפה והבובת סמרטוט שלה "דבוקה" לה ליד בבית.
    היא ילדה מקסימה, בוגרת, מקבלת חיזוקים ואנחנו מרגישים שהמוצץ הפך ליותר הרגל מצורך.
    השאלה באיזה גיל צריך לגמול או להגביל אפילו יותר (למשל רק במיטה) או לחכות שזה יבוא ממנה ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חפץ מעבר ומוצץ

הוספת תגובה

• חפץ מעבר ומוצץ לבת שלוש ושלושה חודש

לימור
    08/10/2012

שלום לכם הורים יקרים,
    חפץ מעבר הוא חפץ שהילד אוהב ומחובר אליו מאוד. החפץ יכול להיות בובה, שמיכה, צעצוע. הילד לוקח את החפץ איתו וזה משרה עליו תחושת ביטחון ורוגע.
    בד"כ משתמשים בחפץ מעבר בתקופות של מעברים כגון: כניסה לגן חדש. אם הילדה זקוקה עדיין לחפץ מעבר לעניות דעתי תאפשרו זאת.
    בנוגע למוצץ אני חושבת שבגיל זה יש להגביל את המוצץ לזמנים של שינה ובהדרגה לעודד את הילדה להפטר ממנו. לשוחח עם הילדה ולומר לה שהיא גדולה ושאם תצטרך את המוצץ היא יכולה לקבל במקומו חיבוק/נשיקה. כלומר בשלב ראשון לאפשר רק בזמני שינה ובשלב השני לומר לילדה למסור את המוצץ לדובי שישמור לה ולעודד אותה כמה שפחות להשתמש בו.להכין אותה מראש ובהדרגה להיגמל ממנו לגמרי.
    כמובן שיש גישות שונות ויש מי שחושב שאפשר להישאר עם המוצץ עד גיל חמש כי בעת מציצת המוצץ משתחררים אנדרופינים המרגיעים את הילד ולמה לא בעצם.
    בהצלחה וכל טוב
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימור - מי את ??

סמדר
    09/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אציג את עצמי

לימור
    09/10/2012

שלום,
    אני לימור, בת 35 גננת ומורה מוסמכת ומנוסה בעבודה עם ילדים בגיל הרך. אני גם אמא לבן שלוש+ ולבת עשרה חודשים. בימים אלו אני פותחת משפחתון חדש.
    אני שמחה לעזור להורים ששואלים שאלות ומתלבטים ולתת את נקודות המבט שלי.
    כל טוב
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אציג את עצמי - תגובה

טובי פלד
    09/10/2012

שלום אני מסכים עם לימור בעיקר אם מתברר שהמוצץ גורם לנזק לפה.אפשר וצריך לגמול ממנו בהדרגה.
    חפץ מעבר אפשר להשאיר כמה שהילד רוצה.בסוף הוא עוזב אותו לבדו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו