גמילה מחיתולים בן שנתיים ו9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים בן שנתיים ו9 חודשים
    אושרית
    17/10/2012

שלום רב
    אני מאוד רוצה לגמול אותו מהחיתול כבר בגן לוחצים (בגן פרטי) הוא לא אומר כאשר יש לו פיפי וגם קקי רק לאחר עשיית הקקי הוא מבקש מייד שאחליף לו חיתול! ולגבי הפיפי הוא לא אומר בכלל
    הסירים בבית מפוזרים כאשר אני מבקשת שנעשה פיפי בסיר הוא לא רוצה – ובמידה והוא יושב על הסיר הוא לא עושה בסיר רק כשהוא קם ממנו. ואין מה לדבר על האסלה הוא בכלל לא מוכן ! יש לציין כי הילד חשוף לקלטות של גמילה מחיתולים.
    לדעתך האם הילד מוכן בכלל לגמילה ? האם עליי לכפות זאת עליו ?
    בנוסף אתמול שוחחתי עם הגננת לגבי הגמילה אנחנו סיכמנו שלאחר ההסתגלות שלו בגן נתחיל בשיתוף פעולה לגמול אותו ( אגב הוא היה בבית איתי עד גיל שנתיים ו8 חודשים). ובסוף נתקלתי בגננת שלא מוכנה לשתף פעולה שאלתי האם להביא לו סיר כי את האסלה הוא מסרב לפגוש והיא אמרה שלא ! היא אמרה שאתחיל להוריד לו חיתול בבית להרגיל אותו ושאבוא להחליף לו בגן את החיתול !
    מה אני אמורה לעשות כדי שלא ליצור תיסכול לילד האם הוא בכלל מוכן לתהליך???
    אודה לך מאוד על עזרתך
    אושרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

לימור
    17/10/2012

שלום לך אמא יקרה,
    לעניות דעתי אין לכפות על הילד גמילה ואין לגמול ילד תחת לחץ מהסביבה.
    אפשר לעודד את הילד ולהציע לו באווירה נעימה ורגועה:
    1) להניח סיר במקום בולט ולהציע לו להשתמש בו.
    2) להקריא ספרים בנושא הגמילה.
    3) לשוחח עם הילד ולהשיב על שאלותיו בנושא. להראות לו שאמא ואבא עושים בשירותים וכך כל הגדולים.
    4) אפשר להשתמש במשחק סימבולי, למשל: לקחת בובה ולהושיב אותה על הסיר ולומר שהבובה רוצה עכשיו לעשות פיפי/קקי.
    תהליך הגמילה לפי דעתי צריך להיות הדרגתי. גם כשמורידים חיתול צריך להכין את הילד מראש והילד צריך להיות מוכן רגשית ופיזית.
    לא נראה לי מקובל שאת תבואי לגן להחליף לו את החיתול, זה תפקיד הסייעות בגן!!! ואם אין סייעת פנויה ויש צורך גם הגננת תחליף לו חיתול.
    לא מקובל עליי שהגן או ההורים יפעילו לחץ על הילד בתהליך הגמילה.
    הגמילה בסופו של דבר תגיע אבל חשוב שגם הילד יעבור את השלב הזה בתחושה של הצלחה ולא ירגיש מושפל וחסר ביטחון.
    מאחלת לך המון הצלחה,
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימור שלום גמילה לבן שנתיים ושמונה

אושרית
    17/10/2012

לימור שלום
    בהמשך לתגובתך היום הלכתי לגן והחלפתי לבן שלי חיתול מרוב תיסכול שלא החליפו לו מיד שעשה הוא בכה מאוד עד שהחלפתי לו והוא נרגע וכמובן הוא חשב שבאתי לקחת אותו ופתאום ראה שלא כך המצב אז שוב בכה

נראה לי מאוד לקוי התהליך הזה אני בדעתך שאין לכפות על הילד גמילה אך הגן סבור אחרת מה עושים ? ובנוסף לכל זה היא לא מוכנה שאביא לגן סיר שזהו התהתליך המתבקש מגמילה מחיתולים .
    לא מדובר בגן עירייה ! מדובר בגן פרטי מגיל שנתיים ושמונה ועד גילאי 3 +

אני ממש לא יודעת מה לעשות??

אודה לעצתך
    אושרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מציעה לך

לימור
    17/10/2012

שלום,
    אני מציעה לך לקבוע פגישה עם הגננת ובשיחה לומר את הציפיות שלך ושאת לא רוצה להלחיץ את בנך בתהליך הגמילה. לבקש ממנה לבצע גמילה הדרגתית, אחרי שתגבשי בינך לבין עצמך את השלבים של הגמילה ואיך שאת רוצה/מצפה שהגמילה תראה. תנסי להבין את הכוונות שלה, איך היא חושבת שתהליך הגמילה צריך להראות ושתתן לך את ההגיון שעומד מאחורי הדברים שהיא אומרת.
    קחי בחשבון שתהליך הגמילה דורש סבלנות ויש פספסוסים רבים לפחות בהתחלה.
    האפשרות האחרונה היא כמובן להוציא את בנך מהגן ולרשום אותו לגן אחר.
    בהצלחה,
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מציעה לך - תגובה

טובי פלד
    18/10/2012

שלום רב
    גמילה רק בהדרגה לא בלחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה לילד בגיל 5

לימור
    15/11/2012

שלום,

הבן של חברתי במצוקה. הוא (בן 5 ) ונגמל מחיתולים לפני כשנתיים רק מפיפי. אך כשהוא צריך להתפנות ממש (קקי) הוא עדיין היה עושה בטיטול. בכל פעם שהיה בגן והיה צריך להתפנות, היא היתה צריכה לקחת אותו הביתה לשים טיטול וכך רק היה מתפנה.
    חברתי ניסתה מס' פעמים לגמול אותו מכך אך ללא הצלחה. בעשרה ימים האחרונים החליטה לשים קץ לטיטול. היא לא קנתה ויחד עם זאת היא משתמשת בשמן פראפין בשתייה.
    במשך העשרה ימים הילד התפנה (כשברח לו בעצם, לא מרצונו) רק פעמיים. ולאחרונה הוא ממעט לאכול ואף מסרב לשתות. (הוא מפחד כבר לעשות פיפי מאחר שכשעושה, אז ברח לו גם קקי - זו התוצאה של השימוש בשמן פראפין).

הדאגה העיקרית של חברתי היא שהמצב שילד מתאפק ימים ארוכים יגרום לנזק בקיבה. ומצד שני היא ממש רוצה לגמול אותו.

מה לדעתך עליה לעשות? כיצד להתנהג? האם כדאי לה להתייעץ עם גסטרו-אנטרולוג?

ממתינה לתשובתך בדחיפות!!!

תודה
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בגיל 5

לימור
    15/11/2012

שלום לך,
    אני חושבת שחברתך צריכה לפנות עם הילד לעזרה מקצועית, להתייעץ עם רופא ולקבל הדרכה כיצד בדיוק לגמול אותו. לדעתי כדאי להפסיק מיד עם השמן כי זה גורם לילד חוסר שליטה ואי נוחות.
    בהצלחה,
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לימור
    15/11/2012

תודה על התשובה.

אני החסרתי מס' פרטים...

הרופא מעורב - אבל הדרך שלו (לדבר ולעודד את הילד ולהמשיך בגמילה) לא מקובלת על הילד. הילד מסרב בתוקף לדבר על הנושא, ההתנהגות שלו השתנתה. הוא ישן מוקדם, ולא ממש משתף פעולה.

את השמן חברתי הפסיקה ולכן הוא הפסיק לעשות את צרכיו. (אתמול לא הייתה לה ברירה והיא נתנה לו שוב)..

יש חוסר שיתוף פעולה מוחלט מצדו של הילד.

השאלה האם להפסיק לאלתר את הגמילה, וכמובן את השמן, או שלהפסיק את השמן ולהמשיך בגמילה? ובמקביל להתייעץ עם אנשי מקצוע, (פסיכולוג וכו')...

תודה

אני מודאגת!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בגיל 5

לימור
    15/11/2012

שלום לך,
    אני חושבת שאולי יש לסגת מהגמילה למרות גילו של הילד כי זה נראה מאבק חסר סיכוי. כשכל כך רוצים לגמול וזה לא הולך ייתכן שצריך לסגת ולנסות שוב בעוד זמן מה. מדברייך נשמע שהילד עצוב, לא אוכל ולא שותה. אני מציעה לעשות צעד אחד אחורה, לשוחח עם הילד, להבין מה עובר עליו, לאמפת אותו להבין את רגשותיו ואת רצונותיו. אולי יש ברקע פחדים וחרדות. רק כאשר נבין את הילד, את רצונותיו ומה ההגיון העומד מאחוריהם אולי נוכל לעזור לו ולמשוך אותו למעלה לגמילה. הילד נראה לי במצוקה ויכול להיות שטיפול רגשי יעזור לו.
    תתייעצי עם אנשי מקצוע.
    בהצלחה,
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,,,

לימור
    15/11/2012

תודה על התשובה.

אני החסרתי מס' פרטים...

הרופא מעורב - אבל הדרך שלו (לדבר ולעודד את הילד ולהמשיך בגמילה) לא מקובלת על הילד. הילד מסרב בתוקף לדבר על הנושא, ההתנהגות שלו השתנתה. הוא ישן מוקדם, ולא ממש משתף פעולה.

את השמן חברתי הפסיקה ולכן הוא הפסיק לעשות את צרכיו. (אתמול לא הייתה לה ברירה והיא נתנה לו שוב)..

יש חוסר שיתוף פעולה מוחלט מצדו של הילד.

השאלה האם להפסיק לאלתר את הגמילה, וכמובן את השמן, או שלהפסיק את השמן ולהמשיך בגמילה? ובמקביל להתייעץ עם אנשי מקצוע, (פסיכולוג וכו')...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו