גילויי אלימות - ילד בן שנתיים וחמיש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גילויי אלימות - ילד בן שנתיים וחמיש
    מיקה
    17/10/2012

שלום,

יש לי שני בנים. איתי, הבכור בן שנתיים וחצי כמעט והצעיר, גיא, בן 10 חודשים.
    בזמן האחרון, איתי החל להתנהג בצורה קצת אלימה, כלפי ילדים בגילו.
    כשילד לוקח לו משהו (צעצוע), עושה משהו שלא מוצא חן בעיניו (לדוגמא, מתיישב במקום בו הוא רצה להתיישב) או באופן כללי בא לו לא טוב (זאת אומרת מסיבות שלי לפחות לא נראות לעין) הוא פשוט דוחף והודף אותו מעליו ולרוב זה מלווה בצווחות רמות ובבכי.

לדוגמא, היום אחה"צ כשנפגשנו עם חברה מהגן, ישבנו לארוחת ערב ומסיבה כלשהי הוא דחף אותה חזק. לקחתי אותו הצידה, ירדתי לגובה שלו ואמרתי לו בתקיפות "אני לא מרשה לך להכות. זה כאב לה". אחרי מספר דקות הוא עשה את זה שוב (דחף חזק) אז אמרתי לו "בפעם הבאה שתדחוף אותה, אנחנ הולכים הביתה". לא עברה יותר שנייה והוא דחף אותה בפעם השלישית. אז פשוט לקחתי אותו והלכנו הביתה.
    אני לא יודעת אם נהגתי בצורה אפקטיבית ועלו לי המון שאלות...
    1. האם הוא הכלל הבין למה הלכנו הביתה?? הוא היה נראה די מרוצה שאנחנו הולכים... לא עשה בעיות...
    2. התלבטתי האם לדוש בנושא עוד - זאת אומרת האם להגיד לו עוד משהו בנושא כשאנחנו באוטו... האם להיראות כועסת... או פשוט לעזוב את זה ברגע שיצאנו מהם...
    3. מה לעשות בפעם הבאה?? אותו דבר?? או משהו אחר...

אשמח לתגובה מהירה...
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גילויי אלימות - ילד בן שנתיים וחמיש - תגובה

טובי פלד
    18/10/2012

שלום מיקה
    עשית בסדר אבל לא בטוח שזה אפקטיבי.הילד שלך מאד נהנה להפעיל כוח וזה בסדר.דברי אתו בהמשך ולמדי אותו להפעיל כוח על דברים אחרים . אם זה לא אפקטיבי תצטרכי בהמשך לפעילות יותר דרסטית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות

לימור
    18/10/2012

שלום לך,
    התגובה שלך הייתה מצויינת. לפני השינה כשהוא רגוע ונינוח הייתי מזכירה לו "אתה זוכר שהיום דחפת את...? בגלל שהתנהגת כך לא יכולת להישאר במסיבה ולכן לא קיבלת....(משהו שהוא היה רוצה לקבל). בפעם הבאה (ולפרט את ההתנהגות הרצויה)".
    בפעם הבאה שהוא מתנהג באלימות הוא יפסיד דברים אחרים שיותר חשובים לו אבל חשוב שההפסד יגיע מתוך השתלשלות אירועים הגיונית ולא יראה כעונש בלתי הגיוני בין דברים שאין ביניהם קשר.
    בהצלחה!
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו