מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשה לי עם הילדה-על אהבה וכעסטלאור24/10/2012
שלום רב
לקח לי הרבה זמן לבקש עזרה אך הגעתי למצב של חוסר ברירה.
ביתי בת שנה וחמשה חודשים, הבת השנייה. הגדולה בת ארבע.
הקטנה היתה סרבנית בקבוק חצי שנה- הנקתי אותה 24 שעות ביממה. עד גיל עשרה חודשים היתה קמה חמש פעמים בלילה( הנקה) למרות שהפסקתי עדיין עד היום קמה בליליות לאכול או קמה ומסרבת לישון.
בנוסף, היא סרבנית מוצץ. ניסיתי בכל מיני שלבים ואת כל הסוגים ואין בכלל על מה לדבר.
אני חזרתי לעבודה שהיתה בת חמישה חודשים, אני אשת קריירה עם עבודה תובענית אך עם גבולות ברורים. אני בבית עד 16.30
אני אדם שאוהב המון חופש ומרגישה שהקטנה לוקחת לי את כל האוויר. משאני לוקחת אותה לגן היא רצה אלי, שמחה מאוד, נהנית לקחת את אחותה אך החל מהכניסה לבית ועד השינה ישנו בכי היסטרי וסיוטי. אני מגיעה למצב שאני שונאת לבוא הביתה, לא בא לי את הסיוט הזה.
היא רוצה כל הזמן על הידיים ואין לי את האפשרות, יש לי עוד ילדה לטפל וגם אני לא בעד. שאני מרימה אותה היא נרגעת וצוחקת וחוזר חלילה שאני מורידה.
אני חווה כעס רב איתה וקשה לי מאוד. מחכה לרגע שתלך לישון ויהיה לי קצת שקט ואוויר.
מה עושים?? איך מעסיקים אותה?
אגב, בגן היא אחלה וכל מי ששומר עליה אומר שהיא תוססת ומקסימה, לא קלה עם שינה כי היא סרבנית מוצץ אבל מתים עליה. איכשהוא שהיא איתי זה בכי
למה?? מה אני עושה לא נכון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לי עם הילדה
לימור25/10/2012אמא יקרה,
את אמא נפלאה אבל את לא מציבה בפני בתך גבולות ואת לא אסרטיבית איתה.
את מתארת התנהגות תובענית של ילדה שרוצה שתרימי אותה על הידיים ורוצה....
אז מה אם היא רוצה תסבירי לה שאת לא יכולה ולא משנה כמה תבכה היא תלמד לקבל את מה שאת אומרת. את חייבת להיות עקבית ולהתמיד בתגובותייך אליה ולא להישבר כשהיא בוכה.
היא תבכה אך תלמד שלמילים שלך יש ערך כי הן משקפות גם את ההתנהגות שלך שהיא חד משמעית.
היא לוקחת לך את כל האוויר כי את מרגישה צורך לרצות אותה כל הזמן שלא תבכה.
אם את מרגישה שאת זקוקה להדרכה, תפני להדרכה הורית ותשני מיד את המצב.
בהצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לי עם הילדה - תגובה
ד``ר אורה רבר25/10/2012שלום לך אימא יקרה
אכן הקושי המרכזי נובע מאי הצבת גבולות
חשוב ללמוד להציב גבולות בעיקביות
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)