מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי התנהגות בפעוטמיטל24/10/2012
שלום
הבן שלי עוד חודש בן שנתיים, בספטמבר הוא נכנס לגן לראשונה (לפני כן היה עם מטפלת אישית). מאז שהוא בגן הוא נהיה יותר רגיש,מצד אחד זה מתבטא בזה שהוא מחבק אותנו יותר ובכלל צמוד אלי יותר בשעות אחה"צ ומצד שני אם אומרים לו לא על משהו הוא מהר מאוד בוכה בכי נעלב וכשאנחנו יורדים לפארק מתחת לבית הוא בוכה בקלות ברגע שילד אחר מתקרב אליו או תופס לו את המקום וכדומה.
אני מניחה שזה קשור לגן אבל לא יודעת מה בדיוק..
אני חוששת שזה מראה שלא טוב לו בגן שהגננות לא מתייחסות אליו או שהוא חווה אלימות מצד הילדים. איך יודעים?? הוא עדיין לא מדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות בפעוט - תגובה
ד``ר אורה רבר25/10/2012שלום לך אימא יקרה
ההסתגלות לגן חדש ,ביחוד בפעם הראשונה היא קשה מאוד לחלק לא קטן מהילדים.
אם קיבלת המלצות על הגן ואת רואה בגננות דמויות מחנכות, תני לזמן לעשות את שלו. לאט לאט ילדך יתרגל לכך שהוא אינו ילד יחיד וילמד להתמודד עם הילדים בקבוצת השווים.
בשעות אחר הצהרים הקדישי לו תשומת לב רבה, העניקי הרבה חום ואהבה.
קרוב לוודאי שבשלב זה לאחר ששהה כמה שעות בגן הוא לא זקוק לחברת ילדים.
מצאי פעילויות של המשפחה ללא ילדים זרים.
בברכה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי התנהגות
לימור25/10/2012אמא יקרה שלום,
אני מסכימה עם הדברים שכתבה ד"ר אורה רבר.
הייתי פונה אל הגננת, מספרת לה ושואלת מה קורה בגן: איך הוא באינטראקציה עם הילדים? האם בוכה בגן? האם ניתן להצביע על הסיבה (מעבר לתקופת הסתגלות)? האם משתתף בפעילויות? יכול להיות שקשה לו והוא זקוק לעזרה. זה לא אומר בהכרח שלא טוב לו בגן.
אני מציעה להזמין אליכם הביתה חבר או שניים מהגן על מנת להקל עליו את ההסתגלות וליצור קשרים טובים שיעזרו לו לתפקד טוב יותר בגן. אחר-הצהריים כשהילד צריך אתכם תמיד תהיו שם בשבילו.
שימי לב את כותבת שאינו מדבר: כיצד מתקשר עם הסביבה? תהי עם אצבע על הדופק האם מדובר באיחור שפתי ואם כן תעזרי לו (תפני לקלינאית תקשורת).
אני מקווה שלא הלחצתי אותך אני פשוט כותבת לך מניסיון אישי.
המון הצלחה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל28/10/2012אנחנו פונים להתפתחות הילד בימים אלו בגלל הקושי בדיבור, הגננת מילאה טופס עם פרטים על תפקוד הילד בגן.
התיאור שלה את הילד לא דומה בכלל למה שאני מכירה מהבית. היא מתארת אותו שקט ביישן וחסר ביטחון ואילו איתנו ועם המשפחה המורחבת הוא ילד מאוד תוסס פעלתן ומלא בטחון. היא תיארה שהוא לא משחק משחקי דימיון ואילו בבית הוא כן משחק לבד עם מכוניות וחיות.
בקיצור אני ממש מוטרדת. האם יכול להיות שלילד יהיה אופי שונה בגן או שזה רק זמני עד שהתסגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר אורה רבר29/10/2012שלום לך אימא יקרה
אני כמובן לא מכירה את הילד, ולכן העצות שאני יכולה לתת באתר הן מאוד כלליות. יש שונות מאוד גדולה בין ילדים ובין משפחות.
על פי מה שאת מתארת אני לא רואה קשיים ממשיים יחד עם זאת אף פעם לא מזיק להגיע להתפתחות הילד, נמצאים שם אנשי מקצוע שקרוב לוודאי יוכלו להרגיע את החששות שלך.
אשמח להתעדכן
אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)