שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 5
    טלי
    06/11/2012

לפני חצי שנה פתחתי עסק ונאלצתי להיות שעות רבות מחוץ לבית ובעלי לרוב היה עם הילדים. לפני העבודה הייתי אמא במשרה מלאה ומעורבת מאוד בחינוך של הילדים בגנים הן בפן הלימודי והן בפן החברתי וכך זה גרם ביטחון לילדים שתמיד הייתי בקרבתם .
    הבת הקטנה שלי בת 5 הייתה מאוד אהובה ומקובלת בגן ותמיד היו סביבה חברות שרצו תמיד להיות בקירבתה ומאז שהתחלתי לעבוד לא יצא לי לקרב אותה עם חברותיה כי לא יכולתי להזמין אלי הבייתה וגם לא ניפגשה עימם הרבה בגן המשחקים כפי שבעבר נהגתי לשבת עם האמהות בגינה.
    כעת אני שמה לב שביתי נוטה לבכות הרבה ולדרוש הרבה תשומת לב מעבר לכך היא נהייתה שקטה מאוד יחסית למה שהייתה ויש לה הרבה מצבי רוח משתנים אבל היא נראית פחות מאושרת ממה שהייתה ומעבר לכך חברתה הטובה מצאה לה חברה אחרת והיחסים החברתיים שלה רעועים היא נוטה להיות שקטה במשחקים עם החברות למרות שהם משתוללות והיא מחפשת להיות מידי פעם לבד ולא להתערבב איתם הרבה גם אם לפעמים הם קוראים לה היא מסרבת להגיע. וכמובן שיש מצבים שהיא גם נהנת לשחק איתם,אבל עדיין מציק לי שגם התרחקו ממנה וגם היא מתרחקת חברתית כעת אני עוזבת את העבודה כי היה לי מאוד קשה נפשית והתחלתי להפגש שוב עם האמהות בגן המשחקים ושוב אני מזמינה חברות שלה לבית אבל עדיין זה לא זה ואני די מודאגת ששנה הבאה בכיתה א הילדה תהיה בודדה ,אני יודעת שאני קיצונית עם המחשבות שלי אבל אני מרגישה שעלי לשקם שוב את היחסים שלה עם החברות,ואני לא רוצה ללחוץ עליה אני תמיד מתעניינת עם מי היא שיחקה בגן
    ובגינה אני איימתי עליה שאם לא תשב בקבוצה עם חברותיה אז נלך הבייתה.
    אני כבר נואשת ולא יודעת אם אני פועלת כשורה או שעושה יותר גרוע .
    האם יש סיכוי שהמצב יחזור לקדמותו ואיך עושים זאת? בבקשהתייעצו לי גם ככה יש על מצפוני כל ההדרדרות הזאת.
    תודה מראש
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 5 - תגובה

טובי פלד
    07/11/2012

שלום טלי
    הצגת מצב מורכב ויתכן שכדאי לך ללכת לייעוץ אישי בעניין.
    הבת שלך מגיבה בהימנעות למצבים חברתיים וזה נובע כנראה מחוסר ביטחון שהוא מצב של חרדה.
    יתכן ורק יתכן שמצבה החברתי הטוב בעבר נבע בגלל שאת היית זאת שנתת את הביטחון על ידי זה שעטפת אותהוהיית פעילה בשבילה . עשית בשבילה את כל היוזמות.
    אני מציע לך לא צעוק עליה ולהעניש אותה אם היא לא מעורבת חברתית . זה לא יעזור לטווח הארוך.
    היא תשתלב בקצב שלה ולפי היכולות שלה.דברי אתה אבל בלי לחץ . כי את יותר לחוצה ממנה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות אצל ילדה בת 5 - תגובה

ד``ר אורה רבר
    07/11/2012

שלום לך אימא יקרה
    אני מבינה שעשית כבר עכשיו לא מעט צעדים לכיוון המטרה: עזבת את העבודה שהלחיצה אותך וגזלה ממך שעות עם ילדתך. חזרת לגינה ואפשרת לביתך להתרועע עם חברות. עד כאן צעדיך טובים ובונים. אך אל תפעילי לחץ בנושא החברתי: אל תכריחי אותה לשחק עם החברות, רק אפשרי לה להיפגש עימם, כבדי את רצונה. יחד עם זאת את יכולה ליזום מפגשים עם חברות, אפשר ללכת יחד עם האמהות לסרט, לבילוי משותף בפארק מרוחק יותר מהבית, אפשר טיול של שבת, אפשר ליזום "בית פתוח" שבו בכול פעם אחת האמהות מארחת מספר ילדות בבית שלה ולאירוח יש תוכנית ברורה, כמו פעילות בחומרי יצירה, אפיית עוגה, בנייה בלגו, הרכבת פאזלים משחקי קופסא, משחקי חברה ועוד...
    חשוב שתפסיקי לשאול את הילדה עם מי שיחקת היום בגן, זה יותר מלחיץ מאשר עוזר. תני לביתך את הזמן ואת הקצב המתאימים לה לחזור לפעילות חברתית ללא כפייה.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו