מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סדר יוםאלכס12/11/2012
נתקלתי בכתבה באתר של טיפת חלב על סדר יום מומלץ לתינוקות מגיל 4 חודשים עד 7 (שלי בת ארבעה) ויש לי כמה שאלות להורים שכאן.
הסדר יום הוא כזה:
7:00 מתעוררים, האכלה
7:30-9:00 פעילויות
9:00-11:00 תנומה או המשך פעילות
11:00-11:30 האכלה
11:30-13:00 פעילויות
13:00-15:00 שנת צהריים
15:30-17:00 פעילויות
18:30-19:30 אמבטיה, האכלה וטקס שינה
19:30 לישון
23:00 אפשר להאכיל ארוחת חלום
סדר היום של הילדה שלי שונה לחלוטין. אנחנו מתעוררים בשבע, אוכלים, והיום מסתדר ככה שאחרי ארוחת הבוקר היא שעה-שעה וחצי בלול או טרמפולינה, אחרכ ישנה כשעתיים-שלוש, זמן בטן, שוב האכלה וחוזר חליל עד הלילה. ב22:30 אמבטיה, הנקה והיא הולכת לישון ל8 שעות.
האם סדר היום שלהם הגיוני? הם טוענים שתינוק בגילאים אלה מעסיק את עצמו וישן פחות. השאלות שלי הן:
1. היא יונקת. היא מבקשת לאכול כל 3 שעות. האם זה תקין לארבעה חודשים? כי בסדר שלהם זה אחרת. ואנחנו במשקל קצת גדול לממוצע.
2. אני לא רואה איך אני מעסיקה אותה יותר משעה בפעילויות, היא נמצאת בלול, כשנמאס לה אני מעבירה אותה לטרמפולינה, וכשזה נמאס אני משכיבה אותה לישון כי כבר לא מתחשק לה כלום. לפעמים אני מדברת איתה קצת ומושכת עוד עשר דקות בכח, אבל להתחיל להתעקש סתם לא ייתן לי מרווח נשימה. האם זה תקין לגיל ארבעה חודשים?
3. טיפת חלב נאבקו בי במשך ימים שלמים כשסיפרתי להם שבגיל חודשיים הבת שלי התחילה לישון 10-12 שעות בלילה. הם אמרו שזה לא בסדר שהיא תישן יותר מ8 שעות, ובוקר אחד כשהיא הרגישה רע, אמרו שזה בגלל שלא הקשבתי להם והייתה ירידה מסוכנת ברמת הסוכר שלה, והפחידו אותי לחלוטין עד שהתחלתי להעיר אותה אחרי 8 שעות והכנסתי אותה להרגל של 8 שעות. האם בגיל ארבעה חודשים זה נהיה פתאום בסדר 12 שעות שינה?
4. מה זה ארוחת חלום? איך אפשר להאכיל תינוק מבלי להעיר אותו?
5. מיום הולדתה, הלכנו לפי הסדר: צד אחד (הנקה), החלפת חיתול וצד שני. האם זאת עדיין הדרך? האם יש דרכים אחרות? מה הנכונה?
אני יודעת שכל התינוקות שונים ולכל אחד מתאים סדר יום אחר, אבל האם באמת יש סדר יום מומלץ?
תודה רבה על הסבלנות שלכם, מצטערת על השאלות הרבות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר יום
לימור13/11/2012שלום לך אמא יקרה,
חשוב לי להגיב לך ולומר שסדר היום לא צריך להיות כל-כך נוקשה אלא גמיש. סדר היום צריך להתאים לתינוקת שלך כך שכל צרכיה יסופקו. אין ולא צריך להיות סדר יום אחיד לכל התינוקות כי לכל תינוק בזמן נתון יש צרכים שונים שיש לספקם וזה בסדר גמור. כשהתינוקת שלך תהיה רעבה היא תאכל גם אם זה אחרי שעה או שעתיים. כשהיא תהיה עייפה היא תישן ואני לא בעד מדידה של שעות שינה, כמויות מזון וכו'.
מנסיוני (אני גננת במשפחתון) בשעות העירות של התינוקת ניתן לאחוז אותה בידיים ולשיר לה שיר תוך כדי נענוע (עם נשיקה וחיבוק). ניתן להשמיע מוסיקה, להקריא סיפורים קצרים, לפזר משחקי התפתחות תואמי גיל המגרים את החושים.
אני מפעילה את התינוקות בג'ימבורי (שכיבה על הבטן חשובה בגיל הזה), בתנועה עם מוסיקה וגם בעזרת בובות תיאטרון.
שיהיה בהצלחה,
לימור:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)