בת שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה
    לרה
    13/11/2012

בוקר טוב,
    בתי בת שנה, ו חודש, היא ילדה מקסימה חייכנית, שיודעת בדיוק מה היא רוצה, ילדה ראשונה, נכדה ראשונה, כולם סביבה כל הזמן גם בגן היא הילדה המועדפת. והיא יודעת את זה, היא מקבלת כל מה שרוצה מכולם, חוץ ממני שאני מנסה לחנך אותה ולא תמיד לתת לה כל דבר, כמו למשל היא אוהבת ידיים, אם היא על הידים ומוריגים אותה היא לא תמיד מסכימה, אם בכל זאת שמים אותה על הרצפה היא מתחילה לבכות לזרקת לרצפה ומתחילה עם הרגליים וידיים, אני מתעלמת אבל בעלי מרים אותה, כתוצאה מזה פעם אחת כשאמרתי לה לא היא נשכה אותי, וגם פעם כאילו הרביצה לי, אבל כשראתה שאני כעסתי על המעשה לא חזר על עצמו...
    גם כשאומרים לה לא, היא מראה סימנים שכועסת ואם יד אחת תופסת את היד השנייה שלה ולוחצת או את הרגל, או שזורקת את מה שהיה לה ביד...
    אני רוצה לדעת איך להתמודד אם הכעסים שלה, מה אני צריכה לעשות כי אני די לבד בחינוך שלה, בעלי אומר שעכשיו זה הזמן שלה להות מפונקת כי כשתהיה גדולה היא לא תוכל... ולכן גם היא מעדיפה אותו.
    איך אני יכולה למנוע את ההתפרצויות האלה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה

הוספת תגובה

• עוד דבר

לרה
    13/11/2012

כשאני אומרת לה לא, היא צועקת אם אני לא מתייחסת היא מכניסה את היד לפה עד שכמעט מקיאה, כי אז אני כן מגיבה,
    היא עושה דווקא, גם את הקוקו מי השער היא מתחילה לגעת ואומרים לה על תורידי היא מורידה ומתחילה לשים בפה...
    זה כאילו היא מחפשת תשומת לב, אבל אנחנו כל הזמן איתה... משחקים איתה, צוחקים איתה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה

לימור
    14/11/2012

שלום לך אמא יקרה,
    אני רוצה קודם כל לחזק אותך על הניסיונות שלך לחנך את הילדה ויחד עם זאת עלייך להבין שבעלך חייב להיות דמות מחנכת בדיוק כמוך. את ובעלך צריכים להיות אחידים בתגובה שלכם מול הילדה (וגם אם לא מסכימים על משהו לדבר כשהיא לא שומעת אבל מולה להראות חזית אחידה, תשובות אחידות).
    יש הבדל בין ילדה מפונקת לילדה מחונכת, ילדה יכולה להיות מפונקת אבל גם מחונכת ואין סתירה בין הדברים. אתם חייבים להציב לה גבולות בצורה עקבית, אחידה. אם היא רוצה שתרימו אותה ואתם לא יכולים תסבירו לה למה אי אפשר עכשיו: "אני מבינה שאת מאוד רוצה שארים אותך אבל עכשיו אני עושה.... ולכן לא יכולה". לא ייתכן שאת תגידי לה לא ובעלך יגיד כן. גם אם אתם חורגים ממנהגיכם ומסכימים על משהו תסבירו למה הפעם כן.
    אני חושבת שבזמן ההתפרצויות שלה במקום להתעלם ממנה אולי דווקא כדאי להכיל אותה, כלומר להחזיק אותה ולומר לה "עכשיו אני עוזרת לך להרגע, עכשיו אני עוזרת לגוף שלך להרגע" לאחוז אותה כך שהיא לא תוכל להתפרע ולהשתולל.
    בהצלחה,
    לימור :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו