מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שלוש וחודשיים לא מוכן להיגמלאורלי14/11/2012
שלום רב.
יש לי ילד בן 3 וחודשיים שלא מוכן להיגמל מחיתולים.
לא אומר לפני שהוא עושה פיפי וקקי, אף פעם לא אומר אחרי שהוא עושה פיפי וקקי אבל הכי גרוע... שכשאני שואלת אותו אם הוא עשה קקי הוא אומר לי שלא!!
ניסיתי לפני שלושה חודשים לגמול אותו, למשך שבוע וחצי, למרות שידעתי שהוא לא מוכן וזה היה פשוט סיוט! לא שיתף פעולה, לא הסכים להיכנס לשירותים, לא הסכים להוריד את הטיטול בבוקר...:( הוא היחיד בגן שעוד לא גמול, החברים הקרובים שלו גמולים, זה לא מדרבן אותו לראות ילדים אחרים, כשאני אומרת לו: "תראה את X, יש לו תחתונים והוא עושה פיפי בשירותים" או שהוא לא מתייחס אלי או שאומר לי די. מדי פעם אני שואלת אותו אם הוא רוצה לשים תחתונים או לעשות פיפי בשירותים הוא אומר לי שלא. לפני כמה ימים הורדתי לו את הטיטול ושמתי לו תחתונים אז הוא אמר: "שימי תחתונים במקום. אני רוצה טיטול כמו תינוקות".
אני מתארת לעצמי שזה קשור לעובדה שיש לו אחים תאומים בני שנה ושלושה חודשים.
אנחנו אפילו לא בצעד הראשון. הוא לא עונה על אף קריטריון שבוחן אם יש סיכוי לגמילה. הוא משקר לי כל הזמן. אומר שלא עשה קקי למרות שעשה. גם לפעמים מסרב שאחליף לו.
איך לא מפריע לו?!
אני מוצאת את עצמי נורא מקנאה כל הזמן באחרים.
אני חושבת שצריך לפנות לגורם מקצועי. מה דעתך?
אנא עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלוש וחודשיים מסרב להיגמל
לימור14/11/2012אמא יקרה שלום,
נראה שהילד אינו מוכן לגמילה ואינו רוצה בה. ילד גמול הוא ילד שהצליח בעזרת עזרה מהסביבה להיגמל אבל זאת בהחלט הצלחה שלו. גמילה לא צריכה להעשות תחת לחץ וגם אם כולם גמולים והוא לא הרי גם הוא יגמל. לדעתי הוא מרגיש את הלחץ שלכם ואת הרצון החזק שלכם וזה לא בא באמת ממנו כאילו עושה הפוך על הפוך.
הילד מרגיש שבודקים אותו מאוד, מבקרים אותו, חושבים שהוא משקר, מפעילים עליו לחץ. תנסו להבין את נקודת המבט של הילד להוריד את הלחץ, להפסיק להתעסק בזה כל הזמן ולהעביר את האחריות לגמילה אליו. אז תוכלו לראות ניצוצות של סקרנות, שאילת שאלות בנושא, מודעות ושליטה.
יש מספר ספרי ילדים שעוסקים בנושא ואני מציעה לכם להתחיל לספר לו סיפורים שהם כביכול בכלל לא מדברים עליו אלא על הילד שעליו מסופר הסיפור. אפשר להשתמש גם במשחק סימבולי להושיב בובה על סיר. לאט לאט בצורה הדרגתית ותנסו להשתמש במוטיבציה שלו להיגמל.
בהצלחה,
לימור:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)