פעוט בן שנתיים וחודשיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט בן שנתיים וחודשיים
    אמא של פוצו
    22/11/2012

היי
    אני אם לפעוט מתוק בן שנתיים וחודשיים.
    הוא איתי בבית ולא נמצא במסגרת (בגיל שלוש יכנס לגן)
    הבעיה שלי היא- מאוד קשה לי להגיד לו אסור או לא, אם אני פעם בכמה שבועות כועסת עליו או מרימה את הקול כשהוא כבר עבר את הגבול אני אח"כ בוכה יומיים ונכנסת להתקף של רגשות אשם. זה לא הגיוני אבל זה קורה לי המון...
    בזמן האחרון יש לו גם הרגל חדש לשכב וליילל , ממש מיילל , וסתם! בלי סיבה מיוחדת!
    רוב הפעמים אני מנסה לראות מה הוא רוצה, אך לפעמים זה משגע ואני מרימה את הקול ואומרת לו- די כבר ליילל, לפעמים אני פשוט מתעלמת כמה דקות עד שהוא מפסיק,
    קשה לי להציב לו גבולות כי קשה לי להיות "רעה" אליו, קשה לי להגיד לו שלא מרשים לו משהו, או שאסור לו לגעת במשהו, (חוץ מדברים מסוכנים שהוא יודע טוב שזה אסור כי אני לא מרשה לו להתקרב לדברים המסוכנים)
    קשה לי להיות יותר קשה איתו כי אני מרחמת עליו ופוחדת שהוא יאבד את הבטחון או את שמחת החיים הרבה שיש לו, רוב הזמן הוא לא עושה שטויות אבל שהוא מתחיל קשה לעצור אותו....
    באופן כללי יש לו סבלנות, אוהב לצייר, להדביק, קשור מאוד אליי ולאביו(בעלי), יודע לספור עד עשר בעברית ואנגלית, יודע צבעים, מדבר כמעט שוטף ויודע לומר מה הוא רוצה. הוא מאוד חכם לגילו.
    הבעיה שקשה לי להציב לו גבולות כי אני מדי אוהבת...
    האם הפינוק הזה יפגע בו בעתיד או שעדיף כך בגיל הזה?....

דבר נוסף- שמתי לב שהוא כלפי אחרים וותרן מדי.. ז"א בבית עם הוריו או סבא סבתא אם הוא רוצה משהו הוא לא מוותר, אבל אם נמצאים בגימבורי וילד לקח לו משהו הוא לא ילחם לקחת בחזרה, ואם ילד הרביץ לו- הוא לא מחזיר... האם זה נורמלי???
    אשמח לתשובה !

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנתיים וחודשיים

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים וחודשיים

לימור
    23/11/2012

אמא יקרה,
    את חייבת להציב גבולות לילד כשצריך ולא להרגיש תחושות של אשמה.
    אי אפשר לרצות כל הזמן את הילד, זה לא מציאותי.
    הילד הזה שבבית כל הזמן ריצו אותו, ייצא יום אחד לגן הילדים ואני מבטיחה לך ששם לא יעשו כל הזמן מה שירצה. אז יהיה לו הרבה יותר קשה. הילד צריך להבין שהמציאות היא כזאת שלפעמים אני מקבל מה שאני רוצה ולפעמים לא וצריך להסביר לו מדוע הפעם אפשר ובפעם אחרת אי אפשר.
    לא ניתן לגדל ילד בריא בנפשו כאשר נעשה הכל, כל מה שהוא רוצה רק שלא יבכה. ואם יבכה אז מה יקרה?! הוא לאט לאט יבין את המציאות ואת החיים, כך הוא יתבגר, ילמד להקשיב לרצונות ולצרכים של אחרים ולא רק של עצמו, ילמד להתאים את עצמו לסיטואציות שונות.
    האם את חיה היום במציאות שכל מה שאת רוצה קורה? אני בטוחה שלא.
    בהצלחה,
    לימור:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנתיים וחודשיים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    26/11/2012

שלום לך אימא יקרה
    בנך בודק גבולות כמו כול ילד בגילו, ועליך ללמוד להציב אותם. ראשית חשוב שתביני בשביל מה צריך גבולות?
    צריך להציב גבולות על מנת ליצור אצל הילד ציפיות ברורות- ידע מה מותר ומה אסור. שהילד ילמד לדחות סיפוקים, ירגיש יציב ובטוח. על מנת שהחברה האנושית תוכל להתקיים. על מנת שהילד יוכל להשתלב בה.
    אני מקווה שעכשיו כאשר ברור לך יותר בשביל מה צריך להציב גבולות תוכלי להציבם בצורה ברורה ובטוחה יותר. ולשאלתך אכן פינוק יתר פוגע, ילד מפונק חושב שהכול מגיע לו, הוא לא לומד לוותר, לחכות לתורו, לדחות סיפוקים וקשה לו להשתלב בחברה. אני מקווה שעכשיו ברור לך יותר כי מציבים גבולות מתוך אהבה ולא מתוך "רשעות".
    כאשר הילד "מיילל" למדי להתעלם מכך, כי תשומת לב ליללות רק מגבירה אותן.
    לגבי ההתנהגות בג'ימבורי- אל דאגה כאשר יגיע לגן ילמד להתמודד עם הילדים בדרכו שלו. אין ללמד את הילד "להחזיר מכות" – ישנן דרכים אחרות להתמודד עם תוקפן.
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו