עזרה ..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה ..
    חווה
    17/12/2012

שלום וערב טוב .
    יש ל י ילדה בת 2.7 הבעיה היא שהקודם לפניה הוא בן 17 ואני לא כל כך \וכרת את ההליכים הקטע הוא כזה: הילדה מאוד מפונקת ועושה לי מלא בעיות מרגע הגעתה לבית. השאלה היא כזאת: מה התהליך שצריך לעשושת לפני השינה ? כלומר באיזה שעה מקלחת , בקבוק וכולי .. והאם היא אוכלת בגן ארוחת צהריים ואחרי השינה כריך מה היא צריכה לאכול בבית בסה"כ ובאיזה שעות? ומה יכול לעזור לי עם הקטע שהיא תישן לבד ותרדם לבד? ותזכרי מדובר בילדה מפונקת מאוד (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה ..

הוספת תגובה

• עזרה .. - תגובה

ד``ר אורה רבר
    23/12/2012

שלום לך אימא יקרה
    ילדה מפונקת היא ילדה שמישהו מפנק אותה. כלומר, יש אפשרות להתנהגות הורית אחרת שתשנה את המצב. על מנת שהילדה לא תהיה מפונקת יש מצד אחד לתת לה ביטחון שהיא אהובה על משפחתה והוריה מכבדים אותה, מצד אחד, יחד עם גבולות ברורים מצד שני .
    בנוגע לשינה
    שעת ההשכבה לא צריכה להיות מוקדמת מדי, אם הילדה ישנה בגן קרוב לוודאי שהיא לא עייפה לפני השעה שמונה בערב. הייתי מציעה להתחיל את "טקס השינה" אחרי השעה שבע וחצי.
    בדרך כלל הסדר הוא אמבטיה ארוכה מלאת חום ומשחקים שנמשכת כעשר דקות, שבה מישהו משחק עם הילדה נמצא שם להנעים את זמנה. אחר כך לבוש המתאים לשינה ומעבר לארוחת הערב. חשוב שארוחה זו תכלות לפחות חלבון אחד, כמו: ביצה, גבינה, ופחממה אחת כמו: פרוסת לחם, לחמנייה, פיתה, ירקות: עגבנייה, פלפל, מלפפון, מנת שומן: אבוקדו, שמן לחביתה, חומוס, טחינה. ומנת שתייה רצוי מים.
    אין לתת בערב לא שוקו ולא תה רגיל כי שניהם מעירים וכן לא ממתק שגם הוא מעיר. אחר כך למיטה עם סיפור, שיר וכו. ורק אחר כך נשיקת לילה טוב ולישון. הכול ברוגע באווירה המתאימה להירדמות.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו