אמא מיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מיואשת
    or
    22/01/2013

הבת שלי בת שנתיים וחצי
    אנחנו בפשטות במלחמה...כול דבר היא מתנגדת לוחצת על כול הכפתורים שלי אני מאבדת סובלנית ונהיית תוקפנית כלפיה.
    לדוגמא היום זרקה את האוכל על הריצפה ודרכה עליו כשהערתי לה. אצלי זה משהו כמעט "שואתי" עניין של כבוד לאוכל..
    הפלקתי לה בטוסיק..שאני מרגישה נורא עם עצמי שעשיתי זאת...
    יש מלחמה קבועה בבוקר על עניין של לבישת גרביים. חורף שעבר היה לה דלקת ראות שלוש פעמים והחורף פעם אחת,והבית שלנו קפוא במיוחד. לא יכולה לוותר על זה שהיא תילבש גרביים. ואם זה לא יהיה גרביים זה יהיה כול דבר אחר...
    כול הזמן אומרים שחשוב שהיא תרגיש סמכותיות מההורים. ושהיא לא מחליטה...אבל בפועל זה לא עובד.
    המצב הזה קורה בגלים...זה נעלם וחוזר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מיואשת

הוספת תגובה

• אמא מיואשת - תגובה

ד``ר אורה רבר
    03/02/2013

שלום לך אימא יקרה
    בתך בודקת גבולות כמו כול ילד וילדה בגילה, ועליך ללמוד להציב אותם. ראשית חשוב שתביני בשביל מה צריך גבולות?
    צריך להציב גבולות על מנת ליצור אצל הילד ציפיות ברורות- ידע מה מותר ומה אסור. שהילד ילמד לדחות סיפוקים, ירגיש יציב ובטוח. על מנת שהחברה האנושית תוכל להתקיים. על מנת שהילד יוכל להשתלב בה.
    אני מקווה שעכשיו כאשר ברור לך יותר בשביל מה צריך להציב גבולות תוכלי להציבם בצורה ברורה ובטוחה יותר.
    בנוגע לאוכל- כאשר היא זורקת את הפריט הראשון קחי את הצלחת, זה סימן שאינה רוצה לאכול יותר. בנוגע לגרביים- נסי לחמם את הבית כך שלא תצטרכי לריב על גרביים. אפשר להניח שטיח על הרצפה על מנת שניתן להלך ללא גרביים.
    הציבי גבולות בצורה ברורה אך יחד עם זאת הפגיני הרבה חום ואהבה כלפי הילדה. הקדישי לה זמן ותשומת לב הורית ונסי להיכנס לכמה שפחות מאבקי כוח איתה
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובות שלך מאירות -תודה

or
    04/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו